Nieuws

Asus introduceert speciale GPU’s om bitcoins te verzamelen

Het genereren van cryptovaluta als bitcoin of Ether vraagt heel wat computerkracht. Asus komt tegemoet aan de specifieke noden met duurzame AMD- en Nvidia-kaarten.

Bitcoin- of Etherminers kunnen sinds kort terecht bij Asus voor grafische kaarten die specifiek gemaakt zijn met het oog op het “ontginnen” van cryptovaluta. De fabrikant heeft twee GPu’s in de aanbieding: de AMD-gebaseerde Mining RX 470-4G en de Nvidia-gebaseerde Mining P106-6G.

Munten ontginnen

Digitale munten worden niet aangemaakt met de klik van een muis. Cryptovaluta zijn gebaseerd op geavanceerde encryptie en het blockchain-principe, waarbij men een keten van versleutelde informatie gebruikt om de betrouwbaarheid van de munten te verzekeren en een gedecentraliseerde aanpak mogelijk te maken. Wie hier meer te weten wil komen, kan alle informatie vinden in ons diepgaand bitcoindossier.

Om een lang verhaal kort te houden: om een bitcoin of andere digitale munt te genereren moet een gebruiker zijn computer ingewikkelde encryptiecodes laten verwerken, wat veel computerkracht en tijd vraagt. GPU’s zijn geschikter voor deze taak dan CPU’s, maar ze zijn niet gebouwd om continu rekenkundige vraagstukken te verwerken. Asus springt in dit gat in de markt met zijn twee nieuwe GPU’s.

Geoptimaliseerd voor hard labeur

[related_article id=”215751″]

De Mining RX 470-4G en de Mining P106-6G hebben wel de duurzaamheid om dag na dag codes te kraken. Asus baseerde de kaarten om de AMD RX 470 en de Nvidia GeForce GTX 1060, en voegde aan de GPU’s twee ventilatoren toe die stofbestendig zijn en de levensduur van de grafische kaarten verdubbelen, aldus de fabrikant. Dat dit geen GPU’s voor gewone consumenten zijn, is af te leiden aan het aantal poorten op de kaarten: de Mining RX 470-4G heeft één DVI-ingang, de Mining P106-6G bevat geen enkele poort.

Asus claimt dat de Mining P106-6G geoptimaliseerd is om 36 procent sneller te werken “vergeleken met kaarten in hetzelfde segment die niet gebouwd zijn voor het ontginnen van cryptovaluta”. Door de vage omschrijving is het moeilijk om die bewering te toesten aan de werkelijkheid. Voor de Mining RX 470-4G maakt het bedrijf overigens geen claims. Er is nog geen informatie over de kostprijs van deze speciale bitcoin-GPU’s noch over de beschikbaarheid.

Risico

Het blijft een gok of je je investering in speciale GPU’s en de nodige elektriciteit om ze 24 uur op 24 te laten draaien zal kunnen terugbetalen met de winst die je maakt met je cryptovaluta. Bitcoin is de laatste maanden sterk in waarde gestegen. Er is echter maar weinig nodig om de hele markt opeens te laten inzakken, zo bewees een recente crash die ettelijke miljoenen dollars in rook liet opgaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business