Nieuws

Pulse: Zelfrijdende politie-auto patrouilleert in Dubai en macOS High Sierra in bèta beschikbaar

Ook in deze Pulse: 2 op 3 Belgische bedrijven al slachtoffer van cybercriminelen, duizenden pakjes vertraagd na cyberaanval op Luiks sorteercentrum en Facebook maakt tweede succesvolle vlucht met internetdrone.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Zelfrijdende politie-auto patrouilleert in Dubai

De politie in Dubai wil tegen het einde van dit jaar zelfrijdende patrouillewagens de baan op sturen. Dat meldt Gulf News. De auto’s worden uitgerust met allerlei technologieën om nummerplaten en mensen te herkennen. Zo moeten de auto’s zelfstandig criminelen en “ongewenste individuen” kunnen detecteren. Er zit zelfs een drone aan boord die vanop afstand kan worden uitgestuurd voor surveillance van bovenaf. De politie hoopt dat alleen al de aanwezigheid van de autonome wagens een positief effect zal hebben op de criminaliteitscijfers. Vorige maand stelde de politie van Dubai ook al zijn eerste robotagent voor.

2. macOS High Sierra in bèta beschikbaar

Apple heeft de publieke bèta van macOS High Sierra beschikbaar gemaakt. Wie de nieuwe versie van het besturingssysteem wil uitproberen, kan zich aanmelden voor Apples bètaprogramma en de software downloaden. De belangrijkste verandering in High Sierra is het nieuwe bestandssysteem APFS, dat HFS+ als de nieuwe standaard vervangt. Het nieuwe bestandssysteem moet sneller en veiliger zijn. Verder voegt High Sierra onder meer ook ondersteuning voor virtual reality en externe gpu’s toe, en zijn er verbeteringen voor Safari, Photos en Siri. Omdat het over een bèta gaat is het installeren niet zonder risico, er kunnen altijd nog bugs of andere problemen optreden.

3. 2 op 3 Belgische bedrijven al slachtoffer van cybercriminelen

Het afgelopen jaar werd twee derde van de Belgische bedrijven getroffen door cybercriminaliteit. Bijna de helft ondervond ook daadwerkelijk hinder na een poging tot aanval. Dat blijkt uit een rapport van de KU Leuven en de Universiteit Gent waar Smartbiz over bericht. Uit het onderzoek kwamen verschillende interessante cijfers naar boven. Je leest alle details bij onze collega’s van Smartbiz.

4. Duizenden pakjes vertraagd na cyberaanval op Luiks sorteercentrum

De bezorging van duizenden pakjes loopt vertraging op, nadat het Luikse sorteercentrum van TNT/Fedex werd getroffen door de ‘NotPetya’-ransomware. Dat schrijft Twinkle. De systemen van het sorteercentrum op de luchthaven van Bierset lieten het in de nacht van dinsdag op woensdag afweten. De cyberaanval zorgde ervoor dat zo’n 100.000 pakjes niet op tijd verscheept konden worden.

5. Facebook maakt tweede vlucht met internetdrone

Facebook maakte in mei een tweede testvlucht met zijn Aquila-drone. Die wil het sociale netwerk uiteindelijk inzetten om internet naar moeilijk bereikbare gebieden te brengen. De drone maakte een vlucht van 1 uur 46 minuten en landde nadien weer zonder kleerscheuren. Bij een eerdere vlucht liep het fout tijdens de landing, waarna Facebook enkele aanpassingen deed aan het ontwerp en de software. Facebook CEO Mark Zuckerberg hoopt dat zijn internetdrones binnen enkele jaren operationeel kunnen zijn.

https://www.facebook.com/Engineering/videos/10155377054702200/


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business