Nieuws

Elon Musk overhandigt eerste Tesla Model 3 eind deze maand

Tesla is klaar om de Model 3 af te leveren. De meeste van de 500.000 klanten die al hebben ingetekend zullen echter nog even geduld moeten uitoefenen voor ze hun wagen in handen krijgen.

Tesla’s betaalbare elektrische auto maakt deze maand zijn officiële debuut. Op 28 juli houdt het bedrijf een feest om de eerst 30 wagens plechtig te overhandigen aan hun nieuwe eigenaar. Dat maakte Elon Musk zopas bekend via Twitter.

De CEO van Tesla liet weten dat alle noodzakelijke juridische en wettelijke voorwaarden voor de productie van de wagen rond waren, twee weken vroeger op schema dan het bedrijf had verwacht. Daarmee kon Elon Musk meteen ook de lanceerddatum van de elektrische wagen vrijgeven.

Na die eerste levering op 28 juli wil het bedrijf in augustus de volgende 100 wagens verschepen. In september hoopt het meer dan 1.500 modellen te produceren, en Musk mikt om in december 20.000 wagens per maand van de band te laten rollen. Voor de meer dan 500.000 klanten die al 1.000 euro oplegden om de wagen te reserveren blijft het dus nog even wachten voor ze hun elektrische wagen op de oprit kunnen parkeren.

Tesla onthulde de Tesla Model 3 in april vorig jaar. De wagen moet voor de definitieve doorbraak van de autobouwer zorgen en is een stuk betaalbaarder dan de Model S en de Model X. Op minder dan een week tijd na de eerste aankondiging hadden zicht al 300.000 mensen aangemeld op de reservatielijst voor de wagen. Problemen in het verleden met het leveren deden sommigen vraagtekens zetten bij het feit of Tesla deze keer wel zijn dealline zou halen, maar Elon Musk kan nu mooi op tijd uitpakken met de Model 3.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business