Pulse: Facebook zoekt wifi in de buurt en komt er een kleine LG G6?

Ook in deze Pulse: Microsofts geschrapte Surface Mini duikt op en Westerse veiligheidsdiensten gaan achter NotPetya-criminelen aan terwijl Oekraïne de vinger naar Rusland wijst.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Facebook zoekt wifi in de buurt

Facebook maakt zijn functie waarmee je wifi-netwerken in de buurt kan vinden wereldwijd beschikbaar voor Android en iOS. Dat schrijft het sociale netwerk in een blogpost. De functie werd eerder getest in een handvol landen en toont een kaart met beschikbare wifi-netwerken in de buurt die door bedrijven werden toegevoegd.

2. Komt er een kleine LG G6?

Volgens TechnoBuffalo zou LG overwegen om een mini LG G6 op de markt te brengen. De publicatie kreeg een intern document in handen dat een smartphone met een 5,4 inchscherm en 18:9-schermverhouding beschrijft. Het document dateert al van vorig jaar. Het is dus niet duidelijk of LG zijn plannen voor de telefoon al dan niet heeft opgeborgen.

3. Microsofts geschrapte Surface Mini duikt op

In aanloop naar de lancering van de Surface Pro 3 in mei 2014, staken ook heel wat geruchten over een Surface Mini de kop op. Alle tekenen wezen erop dat Microsoft van plan was om de kleine Surface-tablet te lanceren, maar dagen voor de onthulling werd het ding alsnog geschrapt. Drie jaar later krijgen we een eerste blik op de tablet dankzij gelekte foto’s die Windows Central in handen kreeg. De 8 inch tablet draaide op een Snapdragon 800 ARM-processor en was dus ontworpen voor Windows RT, het besturingssysteem dat eveneens uiteindelijk door Microsoft werd geschrapt.

Beeld: Windows Central

4. Westerse veiligheidsdiensten gaan achter NotPetya-criminelen aan

Europol, de FBI en de Britse National Crime Agency slaan de handen in elkaar om de schuldigen achter de NotPetya-aanval op te sporen. Dat schrijft Smartbiz. Ze ondersteunen de Oekraïnse veiligheidsdienst SBU, dat zijn land het zwaarst getroffen zag door de aanval en spreekt van “een daad van cyberterrorisme”.

5. Oekraïne wijst vinger naar Rusland voor NotPetya-aanval

Oekraïne wijst ondertussen met een beschuldigende vinger richting Rusland, zo bericht Reuters. Volgens de SBU gaat het om dezelfde hackers die ook verantwoordelijk waren voor de aanval op het Oekraïnse stroomnet eind 2015. De Oekraïnse overheid legt daarom de schuld bij Rusland. Het Kremlin doet de beschuldigingen evenwel af als “niet-onderbouwd”. Ook grote Russische bedrijven werden getroffen, waardoor beveiligingsspecialisten het onwaarschijnlijk achten dat de aanval vanuit Moskou werd gestuurd.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business