Nieuws

Elektrische superwagen laadt in negen minuten op

De CEO van Fisker onthulde het eerste prototype van zijn elektrische wagen EMotion. Met zijn prijskaartje van 130.000 dollar is hij een pak duurder dan de Model S van Tesla, maar de snelle oplaadtechnologie moet klanten over de streep trekken.
[related_article id=”216412″]

Op Twitter onthulde CEO Henrik Fisker een eerste prototype van zijn luxueuze elektrische wagen EMotion. Ook op videowebsite Vimeo plaatste de kersverse speler in autoland een filmpje online. In Amerika kan je nu al een pre-order plaatsen voor de wagen, die 129.000 dollar zal kosten. In 2019 verschijnt de auto op de markt, maar het is niet duidelijk of hij ook in Europa zal te koop zijn.

Tesla-killer?

De topman plaatste doorheen de laatste maanden ook enkele tweets die ons meer inzicht geven in de specificaties van de Fisker EMotion. De superwagen zou een rijbereik hebben van meer dan 643 kilometer, een topsnelheid van 260 km/u en een oplaadtijd van negen minuten voor 100 kilometer. Daarnaast bevat de EMotion ook de hardware voor autonoom rijden, maar dit zal pas mogelijk zijn wanneer de technologie conform is aan veiligheidsvoorschriften.

Door zijn hoge prijskaartje mikt Fisker op een doelpubliek met vetgemeste spaarvarkentjes. Als de specificaties kloppen, dan zal deze wagen één van de meest spectaculaire elektrische wagens zijn. Wordt de Fisker EMotion de Tesla-killer? Als je de nodige duiten kan neertellen, zijn de technische gegevens alvast interessanter dan die van de Model S.

https://twitter.com/FiskerOfficial/status/879934037204193280

Porsche ‘Mission E’

Op 17 augustus zal de Fisker EMotion onthuld worden. Ook Porsche wil een deel van de koek en zal vermoedelijk tegen 2020 een elektrische wagen op de markt brengen. De Porsche met projectnaam ‘Mission E’ zou een rijbereik hebben van ongeveer 450 km met een oplaadtijd van 15 minuten.

Porsche Mission E.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business