Nieuws

Microsoft stelt belangrijke Timeline-functie uit voor Windows 10

Normaal gezien zou Microsoft de innovatieve Timeline-feature voor Windows 10 met de Fall Creators Update lanceren, maar het schuift de introductie nu door naar volgend jaar.

Microsoft moet terugkomen op het schema dat het eerst had vooropgesteld voor de volgende grote Windows 10-update. De belangrijke Timeline-functie zal niet klaar zijn voor de Fall Creators Update in september, en wordt daarom doorgeschoven naar de update daarna. Dat betekent dat Timeline pas in maart 2018 het licht zal zien.

[related_article id=”215144″]

Timeline moet de Windows-ervaring behoorlijk veranderen. Het introduceert een soort van newsfeed voor Windows, waarin al je acties op de computer worden vastgelegd. Via de interface van Timeline kan je dan terugscrollen naar handelingen die je in het verleden hebt gedaan wanneer je iets wil terugzoeken en je niet meteen herinnert wat. De functie is niet beperkt tot je computer, ook smartphones en tablets kan je er op aansluiten, zolang je er de Windows-assistent Cortana op installeert. Die is naast Windows zowel op iOS als op Android beschikbaar, maar enkel in bepaalde regio’s. Een Nederlandse Cortana ontbreekt nog altijd, waardoor het voor het Nederlandse taalgebied op dit moment iets minder interessant is.

Microsoft bevestigde het uitstel van de functie op Twitter, waar topman Joe Belfiore op een verklaring van een journalist reageerde dat Timeline niet in de Fall Creators Update zou zitten. Windows Insiders zullen er ten vroegste na de uitrol van die update in september met Timeline aan de slag kunnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business