Nieuws

Volvo brengt vanaf 2019 enkel nog hybride en elektrische wagens

De Zweedse wagenbouwer onderstreept zijn reputatie als milieuvriendelijk automerk en stopt volledig met de productie van benzine- en dieselauto's.

Vanaf 2019 zal Volvo geen benzine- of dieselauto’s meer produceren. Dat heeft het Zweedse automerk in een persbericht bekendgemaakt. Volvo wordt zo de eerste traditionele wagenfabrikant die volledig afstand doet van de klassieke verbrandingsmotor.

Tesla’s invloed

[related_article id=”216412″]

De wagenmaker legde zichzelf de deadline op om binnen twee jaar enkel nog auto’s met een elektrische motor te produceren. Daarmee treedt het Zweedse merk in de voetsporen van Tesla, die ook enkel elektrische wagens produceert. “Deze aankondiging is het einde van de auto die rijdt op een gewone verbrandingsmotor”, aldus ceo Hakan Samuelsson.

Tussen 2019 en 2021 zullen vijf nieuwe modellen worden voorgesteld zonder benzine- of dieselmotor. Het gaat om drie Volvo’s en twee modellen van Polestar, de sportwagendivisie van Volvo Cars. Verdere details geeft het automerk nog niet prijs. Hiermee onderstreept de wagenfabrikant dat Polestar vanaf nu een luxemerk exclusief voor elektrische wagens wordt.

Einde van diesel

Elektrisch rijden wordt wel niet de enige optie. “Volvo zal ook nog hybridewagens produceren”, zegt Maarten Matienko van VAB. “Maar het is een stap in de goede richting. Het wordt erg moeilijk om diesel milieuvriendelijker te maken, waardoor dit koolstofwatermengsel van de radar zal verdwijnen.”

Volvo is niet de enige klasieke autobouwer die meer inzet op elektrische wagens. Ook Volkswagen kondigde zo’n 25 nieuwe elektrische en hybride modellen aan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business