Amazon patenteert onderwatermagazijn

Ter land, ter zee en in de lucht, moet Amazon gedacht hebben. Nadat ze eerder een patent voor een vliegend distributiecentrum indienden, richten ze nu hun pijlen op een opslagmagazijn onder water.

Amazon heeft een octrooi aangevraagd en gekregen voor het opslaan van goederen in waterbestendige containers. Door waterdichte capsules op verschillende diepten te installeren, zou het e-commercebedrijf minder opslagruimte moeten voorzien op land. Het nieuwe idee is volgens Amazon efficiënt en zou veel kosten besparen, aangezien grond duur is. Of de plannen daadwerkelijk ooit zullen uitgevoerd worden is niet gekend.

In het document staat gedetailleerd hoe het e-commercebedrijf natuurlijk en kunstmatig aangelegde watergebieden wil inzetten. Amazon denkt dus zowel aan vijvers of meren als een zwembad. Elke container zou een opblaasbare blaas hebben die door sonar geactiveerd kan worden.

Luchtschip

In januari kreeg de e-commercereus al een patent voor een vliegend magazijn, dat onder een zeppelin zou hangen. Van het luchtschip op 15.000 meter hoogte zouden drones thuisleveringen doen. Dit zou niet alleen sneller en milieuvriendelijker zijn, maar zo kan de webshop ook voedsel en souvenirs leveren op bijvoorbeeld festival of sportevenementen. Eerst moet Amazon wel enkele technische valkuilen overwinnen. Zo is de batterijduur van drones nog te kort om te kunnen leveren.

Amazon onderstreept dus nogmaals zijn reputatie als creatieve e-tailer. Vorig jaar verkreeg de webshop bijvoorbeeld een patent voor een zelfrijdende bestelwagen.

Transport over zee

Amazon zoekt niet alleen zeeën en meren op om zijn goederen op te slaan, maar wil de wateren ook inzetten als vervoersmedium. Zo voegde de winkelreus enkele maanden geleden de organisatie van zeevracht toe. Zelf bezit ze geen schepen, maar voortaan verzorgt Amazon het transport van Chinese goederen over oceanen naar zijn eigen distributiecentra in de VS.

 

www.twinkle.be/blog/168229/amazon-wil-drone-nesten-grote-steden/

 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business