Nieuws

Cameraspecialist RED werkt aan unieke holografische smartphone

High-end cameramaker RED heeft net zijn allereerste smartphone aangekondigd: Hydrogen One. Wat mogen we verwachten? Modulair design, superieure audio en een holografisch 5,7 inchscherm.

RED wil zijn expertise binnen de high-end cameramarkt gebruiken om de ultieme smartphone op de markt te maken. Het nieuwe toestel krijgt de naam Hydrogen One en wordt flink gehypet in een officieel persbericht van RED. Android krijgt een speciale RED-laag errond met een eigen focus op content en creativiteit.

Holografisch scherm

De grootste innovatie is zonder twijfel het 5,7 inch holografisch scherm. Dankzij ‘nanotechnologie’ claimt RED dat het een manier heeft gevonden om klassieke 2D-content holografisch weer te geven, samen met 3D-content en games. Zowel landscape als portret-houding worden ondersteund. Volgens RED heb je geen speciale 3D-bril of bijzonder headsets meer nodig.

Naast het bijzondere scherm draagt RED geluid hoog in het vaandel. De Hydrogen One krijgt een uniek H3O-algoritme aan boord dat stereogeluid omzet in multi-dimensionaal geluid. Vergelijk het met 5.1-surround met een headset, maar dan zonder headset.

Modulariteit

RED blijft futuristisch denken en mikt op modulariteit met een nieuwe high-speed data bus om straffere en nieuwe uitbreidingen toe te voegen aan de smartphone. Zo zou je dankzij upgrades in de toekomst foto’s en video’s in hogere kwaliteit kunnen opnemen, net als het nieuwe holografische formaat.

[related_article id=”216383″]

In de doos ziet verder nog een USB-C kabel en lader, is er plaats voor een microSD-kaart en krijg iedereen die vroeg bestelt een ‘speciaal cadeau’. Extra modules zullen vanaf de lancering nog niet beschikbaar zijn en later volgen.

Verder blijft RED op de oppervlakte wat betreft specificaties. Mocht de smartphone ook maar een fractie van de kwaliteit van de RED-camera’s aan boord hebben, belooft de Hydrogen One een ongelooflijk product te worden. Afwachten dus…

De RED Hydrogen One komt in twee smaken: 1.195 dollar voor de aluminium-versie en 1.595 euro voor de titanium-versie. Verrassend: RED kan deze prijzen niet meer garanderen wanneer het product lanceert, wat betekent dat de echte prijs na pre-order nog hoger kan liggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business