Nieuws

Pulse: Tesla toont eerste productieversie Model 3 en hackers viseren kerncentrales

Ook in deze Pulse: Chrome OS wordt aanraakvriendelijker gemaakt en Lenovo bereid Moto G5S Plus voor met nieuw design en betere camera.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Tesla Model 3 rolt van de band

De allereerste Tesla Model 3 is van de band gerold en staat nu in de garage van Elon Musk. Oorspronkelijk was het Tesla Board Member Ira Ehrenpreis die de eerste bestelling plaatste, maar ze heeft hem aan Elon geschonken voor zijn 46ste verjaardag. Eind deze maand ontvangen 30 mensen hun Model 3. Daarna wordt de productie gradueel opgekrikt: 100 auto’s in augustus, 1.500 auto’s in september en 20.000 auto’s tegen december.

2. Chrome OS wordt aanraakvriendelijk

Chrome OS, het lichtgewicht besturingssysteem van Google, heeft nooit de bedoeling gehad om aanraakvriendelijk te zijn. Door de komst van meerdere chromebooks met aanraakscherm, moet de zoekgigant zijn zeilen bijzetten. In een nieuwe video die online is verschenen, kan je zien dat een experimentele build van Chrome OS aanraakvriendelijke elementen bevat in een vernieuwde launcher. Wil je er zelf mee aan de slag gaan op je Chromebook? De nieuwste build (opgepast: bevat nog heel wat bugs!) kan je hier vinden.

3. Hackers viseren nucleaire kerncentrales

Onbekende hackers hebben verschillende nucleaire kerncentrales in de V.S. geviseerd de afgelopen twee maanden. In een eigen rapport samen met de Department of Homeland Security en de FBI komt Wolf Creek Nuclear Operating Corporation aan bod. Deze organisatie staat in voor de supervisie en dagelijkse operatie van de nucleaire kerncentrale net buiten Burlington, Kansas in de V.S. Het rapport spreekt overigens ook over verschillende andere partijen in de V.S. die worden geviseerd door hackers, maar die konden nog niet worden geïdentificeerd. Hoe ernstig de aanvallen zijn geweest, is nog niet in detail bekend. Lees alle details op Smart Business.

4. Lenovo Moto G5S Plus gelekt

Lekspecialist Evan Blass heeft op Venturebeat beelden laten zien van de nog onbekende Lenovo Moto G5S Plus. Het nieuwe model krijgt een upgrade op vlak van formaat, afwerking en camera. De Full HD-schermresolutie blijft ongewijzigd, maar het scherm groeit van 5,2 inch naar 5,5 inch. Binnenin zit nog steeds een Qualcomm Snapdragon 625 gekoppeld met 4 GB RAM. Achteraan vinden we voor het eerst een dubbele 13 megapixelcamera (1x kleur, 1x monochroom) terwijl de selfiecamera een upgrade krijgt van 5 megapixel naar 8 megapixel. De gelekte foto vind je hier.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business