Nieuws

Dell lanceert eerste laptop die je draadloos kan opladen

Laptopfabrikant Dell zet als eerste ter wereld een laptop in de rekken die zonder kabels op te laden is. Dat vermogen komt met een prijs.

De Dell Latitude 7285 komt met een primeur: het is ‘s werelds eerste laptop die je draadloos van stroom kan voorzien. De Latitude 7285 heeft een scherm van 12 inch (2880 x 1920 pixels) en is een twee-in-een model dat je op een toetsenbord kan klikken.

De laptop staat sinds deze week in de rekken aan een instapprijs van 1.582,33 euro, maar daar heb je de draadloze optie nog niet bij. Wie zonder kabel wil opladen, moet een toetsenbord aanschaffen dat de functie ondersteunt. Naast dat Wireless Charging Keyboard heb je tevens een Wireless Charging Mat nodig die de stroom levert. Beide producten samen kosten nog eens circa 505 euro. Het draadloze toetsenbord is enkel een doorgeefluik voor de stroom: alle computercomponenten zitten in het tabletgedeelte van de Dell Latitude 7285. Door zijn draadloze oplaadfunctie is het Wireless Charging Keyboard niet geschikt voor metalen oppervlaktes.

De Dell Latitude is in de gebruikelijke configuraties te koop, met keuze tussen een Intel Core i5 of i7, 8 GB RAM of 16 GB RAM, een SSD van 128 GB tot 512 GB. De laptop komt standaard zonder toetsenbord, dus je zal altijd nog extra kosten moeten maken. Naast het Wireless Charging Keyboard heeft Dell ook een Productivity Keyboard in de aanbieding, met een extra batterij. Deze heeft een prijskaartje van 218 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business