Nieuws

Nieuwe Google Pixel heeft kleinere bezels en knijpbare assistent

Over enkele maanden presenteert Google normaal zijn nieuwe Pixel-telefoons. Gelekte informatie wijst erop dat de techreus de innovaties van zijn concurrenten combineert.

Google heeft niet officieel aangekondigd dat het dit jaar nieuwe Pixelsmartphones presenteert, maar de steeds groter wordende stroom aan lekken maakt een lancering dit najaar quasi-formeel. Het laatste lek geeft heel wat nieuwe details over de uiteindelijke vorm van de toestellen.

Samen met LG

Website Android Police komt met het verse nieuws over de Google-telefoons en toont zelfs renders die “een accurate representatie” zijn van de toekomstige toestellen. Het deed hetzelfde voor de originele Pixels vorig jaar, en zat er toen niet ver naast in vergelijking met het uiteindelijke design.

Dat Google HTC heeft ingeruild voor LG om de nieuwe generatie van Googles smartphones te produceren, was al bekend. Voor de gewone Pixel verandert er weinig: het instapmodel zou volgens Android Police het design aanhouden van 2016.

Nieuw figuur

Het XL-model krijgt wel een uitgebreide make-over. De grootte van het toestel blijft in principe hetzelfde met een 6 inch amoledscherm, maar Google neemt de 2:1-schermverhouding over die Samsung en LG dit jaar introduceerden bij hun vlaggenschepen. Net als bij die twee zijn de bezels van het toestel teruggedrongen tot flinterdunne proporties. Gecombineerd met de afgeronde hoeken zorgt het ervoor dat de Pixel XL 2 erg veel weg heeft van de LG G6 (549 euro bij Coolblue) en de Samsung Galaxy S8 (749 euro bij Coolblue). De renders lijken ook een gekromd display te tonen, maar Android Police stelt dat dit enkel een 3D-effect is en dat het effectieve scherm vlak zal zijn.

[related_article id=”214665″]

Naast de schermverhouding valt vooral de erg grote cameralens op. Net zoals vorig jaar doet Google niet mee met de duo-camera trend. Dat belette de techreus niet om van de camerakwaliteit een van de speerpunten van zijn vlaggenschip te maken. Ook zichtbaar is een erg grote speakerrooster bovenaan het toestel. Over specifieke camera- of audioprestaties van de Pixel heeft Android Police echter geen details, noch over het prijskaartje van de smartphones.

Wat de website wel nog kan meegeven is dat de Pixel XL dit jaar een ‘knijpbaar’ frame meekrijgt, zoals de HTC U11 (738,99 euro bij Coolblue). Hiermee kan je de Google Assistant activeren, de vernieuwde en intelligentere versie van Google Now. Het is een andere aanpak dan de Bixby-knop van Samsung, en hopelijk ook eentje die minder frustraties oplevert.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business