Nieuws

Pulse: Alcatel lanceert nieuwe Windows Phone en LG hint op komst V30

Ook in deze Pulse: Maandelijks 1.300 Belgen opgelicht door webshops, Facebook van sollicitanten bekijken mag niet meer en Google Maps vertelt wanneer je best vertrekt.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Alcatel lanceert nieuwe Windows Phone

Nu Microsoft de ondersteuning voor Windows Phone 8.1 heeft stopgezet, worden alleen smartphones met Windows 10 Mobile nog ondersteund. Daar komt een nieuwe kandidaat bij in de vorm van de Alcatel Idol 4 Pro, een Windows-versie van de Idol 4S Android-telefoon die vorig jaar werd gelanceerd. Het toestel draait op een Snapdragon 820, beschikt over 4 GB RAM en 64 GB opslag, en heeft een 5,5 inch full HD amoledscherm. De Idol 4 Pro wordt momenteel in pre-order aangeboden via de Britse Microsoft Store voor 419,99 pond (479 euro).

LG hint op komst V30

LG heeft een uitnodiging uitgestuurd voor de lancering van een nieuwe smartphone op de IFA-beurs in Berlijn. Hoewel LG het niet met zoveel woorden zegt, kan het bijna niet anders dan om de LG V30 gaan, afgaande op de release cycle van het bedrijf en de prent bij de uitnodiging. Een lancering in Berlijn kan wellicht betekenen dat het toestel voor de eerste keer wereldwijd wordt gelanceerd. Dat was met de V10 en V20 nog niet het geval. Volgens de geruchten zou de V30 de eerste smartphone zijn met één van LG’s nieuwe OLED-schermen en wordt hij uitgerust met een Snapdragon 835. Verder wordt ook nog verwacht dat het toestel waterdicht is.

Maandelijks 1.300 Belgen opgelicht door webshops

Elke maand worden ruim duizend Belgen opgelicht door frauduleuze online winkels. Dat schrijft Twinkle op basis van cijfers van Worldline. Uit de bevraging blijkt dat zo’n 1.300 consumenten in ons land maandelijks niet ontvangen waarvoor ze betaald hebben. In sommige gevallen gaat het om namaakproducten; anderen ontvangen helemaal niets.

Facebook van sollicitanten bekijken mag niet meer

Voortaan heeft een werkgever goede redenen nodig om socialemediaprofielen te checken of een kandidaat te googelen, zo oordeelt een Europese werkgroep voor databescherming. Dat schrijft Smartbiz.  De strengere regels gelden niet enkel voor sollicitanten, maar ook voor werknemers die reeds actief zijn. Een werkgever mag werknemers alleen screenen als er specifieke risico’s in samenhang met de functie zijn, en de kandidaat moet ook geïnformeerd worden.

Google Maps vertelt wanneer je best vertrekt

Google voegt een nieuwe functie toe aan Maps op Android om aan te geven wanneer je best naar je bestemming vertrekt. Dat werd ontdekt door Android Police. Samen met de geschatte reistijd, toont een nieuwe grafiek hoe lang het een half uur eerder zou geduurd hebben, en hoe lang je er over zou doen als je wat later vertrekt. De informatie is niet bijzonder nauwkeurig, maar geeft je wel een ruw idee van het beste vertrekmoment.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business