Nieuws

Pulse: Meer dan 100 miljoen Netflix-gebruikers en Essential Phone uitgesteld

Ook in deze Pulse: Samsung haalt zeldzame metalen uit Note 7, dit waren de toppers van de Amazon Prime Day en Samsung meest nagemaakt op Chinese smartphonemarkt.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Meer dan 100 miljoen Netflix-gebruikers

Netflix heeft in het afgelopen kwartaal 5,2 miljoen nieuwe gebruikers ingelijfd, waarvan 4,14 miljoen ‘buitenlandse’ abonnees. Het rondt daarmee de kaap van 100 miljoen actieve gebruikers (103,95 miljoen om precies te zijn). Eind juni telde de streamingdienst voor het eerst meer niet-Amerikaanse dan Amerikaanse gebruikers: 52,03 miljoen ten opzichte van 51,92 miljoen.

Essential Phone uitgesteld

De Essential Phone van Android-oprichter Andy Rubin heeft zijn originele lanceringsdatum niet gehaald. De lancering zou evenwel nabij zijn, zo bericht The Verge. Essential zet bovendien meteen zijn zinnen op een bredere uitrol dan alleen de Verenigde Staten, en wil de smartphone ook in Japan, het Verenigd Koninkrijk en andere Europese landen introduceren. Mogelijk heeft een copyrightklacht te maken met het uitstel, of stootte het jonge bedrijf simpelweg tegen problemen in zijn productieketen.

Samsung haalt zeldzame metalen uit Note 7

Samsung wil 157 ton zeldzame metalen recycleren uit teruggeroepen Galaxy Note 7’s. Dat schrijft Reuters. Het bedrijf hoopt zo de ecologische impact van de ontvlambare smartphones te minimaliseren. Onder meer cameramodules, chips en schermen zullen opnieuw worden gebruikt voor herstellingen of om door te verkopen. Uit onderdelen die niet meer te hergebruiken zijn, zal het kobalt, koper, goud en zilver gerecupereerd worden.

Dit waren de toppers van de Amazon Prime Day

Amazon Prime Day, de dag van de deals voor abonnees, bleek een enorm succes voor de e-retailer. Zelfs verkooprecords van Black Friday én Cyber Monday moesten eraan geloven. Onze zustersite Twinkle maakte een overzicht van de best verkochte artikels wereldwijd.

Samsung meest nagemaakt op Chinese smartphonemarkt

Samsung heeft de bedenkelijke eer dat zijn smartphones het meest worden nagemaakt in China. Dat schrijft ZDNet.com op basis van onderzoek van Antutu. Dat analyseerde zo’n 7 miljoen Chinese smartphones in de eerste helft van dit jaar en trof daarbij 2,96% namaak aan. Van alle namaak waren 43,6% smartphones als Samsungs vermomd, in het bijzonder de Galaxy S7 Edge, W2017 en W2016. Die twee laatste zijn populaire clamshell smartphones die bij ons niet worden verkocht en gericht zijn op professionele gebruikers. Namaak-iPhones telden maar voor 10% van het totaal en draaiden in de meeste gevallen op Android.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business