Nieuws

Pulse: Microsoft toont Cortana-thermostaat en deel je wachtwoorden met familie

Ook in deze Pulse: Brussel schrapt belasting op zendmasten, Amazon maakt intrede op maaltijdboxenmarkt en bedrijven laten Google Glass herrijzen.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Microsoft toont Cortana-thermostaat

Microsoft werkt samen met Johnson Controls aan een thermostaat gebaseerd op Windows 10 IoT Core. De GLAS-thermostaat komt met Cortana aan boord en beschikt over sensoren die kunnen detecteren wanneer je de kamer binnenkomt of verlaat. Ook de luchtkwaliteit wordt voortdurend gemonitord. Er is op dit moment nog geen informatie bekend over eventuele beschikbaarheid en prijs van de thermostaat.

Deel je wachtwoorden met familie

Wachtwoordkluis LastPass lanceert een nieuwe functionaliteit om wachtwoorden met tot zes familieleden te delen. LastPass Families wordt een aparte betaalde dienst en moet het eenvoudiger maken om wachtwoorden en informatie van gedeelde accounts veilig met je huisgenoten te delen. Denk bijvoorbeeld aan de inloggegevens van Netflix, of een gedeelde bankrekening. LastPass Premium-abonnees kunnen de dienst na lancering zes maanden gratis uitproberen.

Brussel schrapt belasting op zendmasten

Na Wallonië, schrapt nu ook Brussel zijn belasting op zendmasten. Die stond al langer onder druk omdat het volgens de federale regering de uitrol van mobiele netwerken beknot, waardoor mensen in afgelegen gebieden onvoldoende dekking hebben. De Brusselse zendmasttaks werd geïnd door de gemeenten, die elk verschillende tarieven hanteerden. In plaats van de taks te standaardiseren over het hele gewest, zoals oorspronkelijk het plan was, wordt ze nu gewoon afgeschaft.

Amazon maakt intrede op maaltijdboxenmarkt

Amazon gaat concurreren met spelers als HelloFresh, Blue Apon en andere maaltijdboxverstrekkers, zo meldt Twinkle. Sinds juni biedt de online retailer kits aan waarin alle ingrediënten verpakt zitten. De nieuwe dienst had meteen een impact op bestaande aanbieders. Blue Apron zag zijn beursaandeel met ruim 11 procent zakken na de bekendmaking van het nieuws.

Bedrijven laten Google Glass herrijzen

Dankzij een hernieuwde interesse van de professionele markt is Google Glass aan een tweede leven begonnen. Dat schrijft Smartbiz. De consumentenversie is dan wel op de schop gegaan, bedrijven tonen wel interesse. De voorbije maanden werd het gadget uitgebreid getest in verschillende professionele sectoren, en neemt het nu een doorstart met grote klanten als DHL en Boeing.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business