Nieuws

Nieuwe Google Feed vecht met Facebook om je aandacht

Google Now is op pensioen, Feed wordt zijn vervanger. Met een eigen nieuwsoverzicht gaat de mobiele persoonlijke assistent de concurrentie aan met Facebook en Twitter.

Google Now krijgt een behoorlijke opknapbeurt en gaat voortaan verder onder de naam Google Feed. Deze mobiele persoonlijke assistent, die dagelijks informatie op maat afstuurt, wordt voortaan nog persoonlijker en gaat daarmee sociale netwerken zoals Twitter en Facebook achterna. In plaats van ‘s ochtends door het nieuwsoverzicht op Facebook te scrollen, kan dat nu ook op de app van Google.

Google Now?

Wat was het Google Now-paneel eigenlijk? Op dit paneel vond je niet alleen een zoekbalk terug, maar ook een overzichtje met informatie op maat. Met een druk op je smartphone kon je kijken of het zou regenen in de week, of de waarde van je aandelen checken. Daarnaast trof je er allerlei artikelen aan die aansloten op je interesses, via een handig algoritme op basis van je zoekgeschiedenis.

Geen zorgen, Google propt zijn populaire paneel niet zomaar in de prullenbak. De zoekgigant geeft de persoonlijke assistent een grondige make-over, inclusief een nieuwe naam. Op de nieuwe Feed kan je bijvoorbeeld onderwerpen volgen. Als je de laatste nieuwtjes wilt weten over Game of Thrones, dan druk je simpelweg op de volg-knop om automatisch updates te ontvangen. Voortaan is de Feed nu een nieuwe thuisbasis (naast sociale media zoals Facebook en Twitter) om er het laatste nieuws over je favoriete series, teams, en meer te lezen. Ook zal Google oudere artikels suggereren die dieper op het onderwerp ingaan.

© Google

Nieuwsoverzicht

De Google Now-vervanger lijkt dus sterk op de nieuwsoverzichten van Facebook en Twitter. De Google-app werd opnieuw ontworpen om het “makkelijker dan ooit te maken om te ontdekken, verkennen en verbonden te blijven met wat je belangrijk vindt”. Het nieuwe overzicht ziet er bovendien strakker en kleurrijker uit dan zijn voorganger. In tegenstelling tot zijn concurrenten zullen de interesses van je vrienden het paneel niet beïnvloeden. Door middel van een verbeterd algoritme kan Feed beter anticiperen wat interessant is voor de gebruiker. Daarvoor doet het beroep op zijn arsenaal aan onlinediensten en houdt het rekening met de omgeving van de persoon.

© Google

Geen reclame

Ben je die ergerlijke reclameblokjes op je telefoon beu, dan is de nieuwe app van Google interessant. Ben Gomes, vicevoorzitter bij Google, liet immers aan persbureau Reuters weten dat er geen advertenties komen.

Google Feed is vanaf nu beschikbaar in de Verenigde Staten voor Android en iOS en wordt binnen enkele weken wereldwijd uitgerold, waaronder bij ons. Een specifieke releasedatum is nog onbekend. Geniet van je pensioen, Google Now.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business