Nieuws

Qualcomm krijgt het moeilijk onder druk van Apple

De bekende fabrikant van smartphonechips betaalt een zware prijs voor de strijd met Apple.

Qualcomm krijgt het financieel moeilijk. Analysten zien het geschil met Apple over bepaalde licenties – dat ondertussen al lang aansleept – zware gevolgen hebben voor de chipproducent. Uit het jaarrapport blijkt namelijk dat Qualcomm het voorbije jaar maar liefst 40 procent minder inkomsten wist te genereren ten opzichte van het voorgaande jaar: 866 miljoen dollar ten opzichte van 1,44 miljard dollar. De beurscijfers ondervonden de resultaten meteen met een val van twee procent.

Het geschil met Apple draait rond royalties, die de iPhone-fabrikant weigert te betalen. Qualcomm beweert dat Apple ongeoorloofd gebruik maakt van de technologie van de eerste, maar daar niet voor wenst te betalen. Apple meent dan weer dat Qualcomm met die technologie niks te maken heeft. Daarnaast zou een tweede, niet nader genoemd bedrijf, eveneens gestopt zijn met het betalen van royalties.

Daar eindigt het verhaal evenwel niet. Apple klaagt ondertussen op zijn beurt Qualcomm aan voor één miljard dollar, terwijl smartphonefabrikant Foxconn, samen met enkele kleinere bedrijven, eveneens een proces heeft aangespannen tegen Qualcomm.

Het ziet er naar uit dat de chipfabrikant nog enkele zware maanden tegemoet gaat. Zelf is het bedrijf ervan overtuigd dat het deze moeilijke periode zal te boven komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business