Nieuws

Pulse: Elon Musk toont Boring autolift en Apple oortjes geïnspireerd op Star Wars

Ook in deze Pulse: HTC introduceert de allereerste Vive-headset die geen computer nodig heeft en Griekse politie arresteert man verdacht van witwassen 4 miljard dollar aan Bitcoins.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Apple oortjes gebaseerd op Dark Side

In een interview met Jony Ive kwam The Wall Street Journal te weten dat de nieuwe Apple oortjes gebaseerd zijn op de stormtroopers van de Dark Side uit Star Wars. Grappig genoeg heeft Michael Kaplan, costume designer van de Star Wars: The Force Awakens net naar Apple gekeken om meer simpliciteit te brengen. De cirkel is rond.

Elon Musk toont Boring autolift

Elon Musk is volop bezig om de eerste tunnel van The Boring Company een feit te maken. Het wil daarvoor gebruik maken van autoliften. Vandaag is het eerste prototype van zo’n lift klaar. Musk deelde via Instagram de eerste test waar we een Tesla Model S autonoom zonder passagier het plateau zien oprijden. Daarna zakt de auto relatief snel naar beneden.

https://www.instagram.com/p/BW_-mlYAMrs/

3. Vier miljard dollar Bitcoinfraude

De Griekse politie heeft een Amerikaanse voortvluchtige gearresteerd die verdacht wordt van Bitcoinfraude. De 38-jarige man zou in totaal 4 miljard dollar hebben witgewassen door Bitcoins aan te kopen. De arrestatie toont opnieuw dat Bitcoin, in tegenstelling tot klassiek geld, eenvoudig illegaal kan worden misbruikt. Net om die reden zoeken steeds meer criminelen hun toevlucht naar Bitcoin.

4. HTC Vive zonder pc

In China heeft HTC een nieuwe Vive VR-bril gelanceerd die geen pc meer nodig heeft. In de bril zit een Qualcomm Snapdragon 835-chip, wat betekent dat je niet dezelfde grafische kracht moet verwachten als in je desktop pc. Snel importeren? Wacht nog even, want HTC is sowieso ook van plan om een Google Daydream-headset te maken waar ook alle hardware zit geïntegreerd. Die zou later dit jaar wereldwijd op de markt komen.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business