Nieuws

Smartphone met tweede scherm pakt schermverslaving aan

Veel mensen vinden het moeilijk om niet continu na te kijken of ze een nieuwe notificatie hebben op hun smartphone. De oplossing volgens Meizu? Een tweede scherm.

Meizu, een Chinese smartphonemaker, heeft twee nieuwe toestellen klaar. De Pro 7 en Pro 7 Plus hebben een tweede AMOLED-scherm aan de achterkant. Dat schermpje toont je notificaties en helpt je bij het maken van een selfie. Hierdoor hoef je je telefoon niet meer op te pakken om na te kijken of je een notificatie hebt. Bovendien kan je een selfie maken met de hoofdcamera van het toestel.

Schermverslaving

Het idee voor een tweede scherm kwam volgens Ian Lee, de creative director van Frog die samenwerkte met Meizu aan de telefoon, na het gedrag van Chinese twintigers te observeren. “Mensen draaien hun gadgets regelmatig met het scherm naar beneden in sociale situaties, maar voelen nog steeds de drang om na te kijken of ze notificaties hebben. Ze willen zich verbonden voelen met de digitale wereld, maar willen er niet noodzakelijk voortdurend in ondergedompeld worden,” aldus Lee.

Een tweede scherm aan de achterkant van een smartphone zou dat probleem volgens Lee oplossen. Je kan in een oogopslag zien of je notificaties hebt, zonder dat je je telefoon in de hand moet nemen. Bovendien wil Meizu de functie van het tweede scherm in de toekomst nog vergroten. Zo kan je binnenkort standaard antwoorden sturen op bepaalde berichten. “Mensen kunnen kiezen tussen een oogopslagervaring of een ervaring waarin je wordt ondergedompeld,” legt Lee uit aan Wired.

Specificaties

Wanneer je verder kijkt dan het tweede scherm van de smartphones merk je dat de toestellen degelijke specificaties hebben. De Pro 7 heeft een Super AMOLED-scherm met een 1080p-resolutie dat 5,2 inch groot is. Verder herbergt de smartphone 4 GB RAM, 64 GB opslagruimte en een Mediatek Helio X30. Deze high-end decacorechip heeft een kloksnelheid van 2,5 GHz en kan overweg met twee 16MP-hoofdcamera’s.

De Meizu Pro 7 Plus heeft soortgelijke specificaties als zijn kleinere broer. Het toestel heeft een 5,7-inchscherm met een resolutie van 1.440 bij 2.560 pixels. Verder beschikt de smartphone over 6 GB RAM en 64 of 128 GB opslagruimte. Net als de Meizu Pro 7 bevat de smartphone een Mediatek Helio X30. Beide smartphones draaien op Android Nougat.

Camera

Beide toestellen hebben twee hoofdcamera’s van 12 megapixels. De ene sensor maakt een kleurenbeeld, terwijl de andere camera voor een zwart-witfoto zorgt. Beide beelden worden gecombineerd om voor een kleurecht en gedetailleerd resultaat te zorgen. Bovendien kan je dankzij de twee sensoren de scherptediepte van je foto’s hardwarematig aanpassen om bijvoorbeeld een wazige achtergrond te verkrijgen.

Meizu heeft de selfiecamera’s van 16 megapixels voorzien. In China zijn selfies erg populair, waardoor meer Chinese smartphonemakers het aantal pixels van de secundaire sensor opkrikt, al gaat het doorgaans wel om een minder lichtsterke sensor. Met de hoofdcamera’s maak je daardoor nog steeds betere foto’s, al is het schermpje te klein om goed te zien wat je vastlegt wanneer je ze voor een selfie gebruikt. Met een selfiestick zal de selfiecamera dan ook onontbeerlijk blijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business