Nieuws

Hoe Google zich voorbereidt op de jobs van de toekomst

Google investeert maar liefst 50 miljoen dollar om werkzoekenden te helpen in de snel veranderende arbeidsmarkt.

Google.org investeert 50 miljoen dollar in jobgerelateerde initiatieven. Het bedrijf wil niet alleen de jobkwaliteit voor mensen over heel de wereld verbeteren, maar zich eveneens klaarmaken voor de jobs van de toekomst. Organisaties die unieke manieren bedenken om werkzoekenden met de juiste bedrijven in contact te brengen en de correcte training te geven aan werklozen, kunnen op de financiële hulp van Google rekenen.

“De manier waarop we werken verandert en we willen ons ervan verzekeren dat zoveel mogelijk mensen het meeste kunnen halen uit de nieuwe jobs, industrieën en kansen die opkomen. Daarom kondigen we een initiatief van 50 miljoen dollar aan om mensen voor te bereiden op de veranderende arbeidsmarkt,” schrijft Google in een blogpost.

Werk zoeken

Het bedrijf wil ons op drie manieren voorbereiden op de jobs van de toekomst. In de eerste plaats steunt Google firma’s die werkzoekenden en bedrijven beter met elkaar verbinden. Zo ondersteunt Google Code for America, dat nieuwe technologieën creëert die werkzoekenden helpen bij het gebruiken van overheidsdiensten om jobs te vinden. Ook Bayes Impact uit Frankrijk krijgt steun van het bedrijf. Deze firma gebruikt machine learning om gepersonaliseerde tips te geven aan werkzoekenden.

Verder richt Google zich op trainingen. “Ieder jaar worden er miljoenen gespendeerd aan werkgerelateerde vaardigheden en trainingsprogramma’s, maar er is weinig zichtbaarheid over hoe deze programma’s met elkaar vergelijken en of de vaardigheden die je leert daadwerkelijk nodig zijn voor de toekomst,” vindt Google.  Een deel van de 50 miljoen dollar is daarom bedoeld om te onderzoeken welke trainingen het effectiefst zijn om mensen jobs te geven in de toekomst.

Jobkwaliteit

Ten slotte wil Google de jobkwaliteit verbeteren van werkers met een laag loon. “Servicejobs is de snelst groeiende categorie in de Verenigde Staten en Europa en vele andere ontwikkelde economieën. Nu steeds meer mensen deze jobs doen, wordt het voor hen moeilijker om de ondersteuning te krijgen die vroeger typisch was voor mensen die voor grote bedrijven werkten,” schrijft Google.

Het Amerikaanse bedrijf werkt daarom samen met de National Domestic Workers Alliance. Deze ogranisatie heeft een dienst die Alia wordt genoemd, welke geld verzameld onder werknemers door middel van een kleine maandelijkse betaling. Wanneer een werknemer gewond geraakt, wordt hij betaald met behulp van dat geld terwijl hij enkele dagen op ziekteverlof gaat. In de Verenigde Staten, waar de alliantie zich bevindt, is dat geld erg belangrijk. Bij ons zijn dergelijke diensten grotendeels overbodig door onze sociale zekerheid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business