Nieuws

Pulse: Ikea concurreert met Tesla en weinig animo voor ‘.vlaanderen’

Ook in deze Pulse: 1.800 pre-orders voor Tesla Model 3 per dag, LG bevestigt OLED-scherm voor V30-smartphone en Amazon Shopping-app vanaf nu ook in het Nederlands.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Ikea concurreert met Tesla

Ikea is in het Verenigd Koninkrijk gestart met de verkoop van zonnepanelen en bijhorende thuisbatterijen om de energie op te slaan. De Scandinavische meubelketen werkt daarvoor samen met zonnepanelenfabrikant Solarcentury. De batterijen, die beginnen vanaf 3.000 pond, kunnen ook op bestaande zonnepanelen worden aangesloten. Ikea gaat daarmee de concurrentie aan met onder meer Tesla dat sinds enkele maanden een gelijkaardige oplossing aanbiedt.

[related_article id=”217176″]

1.800 pre-orders voor Tesla Model 3 per dag

Tesla ontvangt elke dag meer dan 1.800 reservaties voor zijn nieuwe Model 3, die vorige week officieel werd onthuld. Dat maakte het bedrijf bekend in de marge van zijn recente kwartaalresultaten. De eerste 30 wagens werden reeds overhandigd aan Tesla-werknemers, de eerste niet-werknemers volgen vanaf eind dit jaar. Het bedrijf gaf daarnaast aan dat het ook een versnelde uitlevering van de Model S verwacht in de tweede helft van 2017. In totaal zijn dit jaar al 47.077 Tesla’s uitgeleverd, waarmee de autofabrikant net onder zijn doelstelling van 50.000 leveringen duikt.

Weinig animo voor ‘.vlaanderen’

De lokale domeinnaamextensies ‘.vlaanderen’ en ‘.brussels’, die in 2014 werden geïntroduceert, zijn een minder groot succes dan verwacht. Dat schrijft Smartbiz op basis van de digitale barometer van FOD Economie. In hun eerste jaar werden er massaal domeinnamen geregistreerd, maar nu is de groei afgestompt en in het geval van ‘.vlaanderen’ zelfs licht teruggevallen. Ook het nationale ‘.be’ ziet zijn groei stilaan stagneren.

LG bevestigt OLED-scherm voor V30-smartphone

LG heeft aangekondigd dat zijn volgende vlaggenschipsmartphone, dat naar alle waarschijnlijkheid de V30 zal zijn, wordt uitgerust met een 6 inch OLED-scherm. Daarmee wordt het LG’s eerste smartphone met deze schermtechnologie sinds de G Flex 2. De nieuwe telefoon zal daarnaast ook over dezelfde 18:9-schermverhouding beschikken als de LG G6. Afgaand op een eerder gelekt beeld van de V30 zal die overigens sterk op de G6 lijken. Het nieuwe vlaggenschip wordt binnen een maand aangekondigd op de IFA-beurs in Berlijn.

Amazon Shopping-app vanaf nu ook in het Nederlands

Amazon steekt de taalgrens over. De Shopping-app van Amazon.de is naast het Engels en het Duits, vanaf nu ook in het Nederlands beschikbaar. Dat meldt Twinkle. Klanten in Vlaanderen en Nederland hebben nog steeds geen eigen shoppingplatform, maar kunnen nu wel de app verkennen in hun moedertaal. Grotendeels toch; veel productomschrijvingen staan nog altijd gewoon in het Duits.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business