Nieuws

Pulse: iPhone 7S-dummy hint op draadloos laden en Google bouwt Snapchat-kloon

Ook in deze Pulse: Lenovo kiest voor stock Android, Samsung Galaxy Note 9 krijgt vingerafdruksensor onder scherm en Apple Watch krijgt 4G.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

iPhone 7S-dummy hint op draadloos laden

Apple lijkt terug te keren naar een glazen achterkant met de aankomende iPhone 7S en iPhone 7S Plus. Dat blijkt althans uit gelekte foto’s die 9to5Mac in handen kreeg via Apple-lekker Sonny Dickson. De glazen achterkant doet vermoeden dat draadloos laden weleens zijn opwachting kan maken. Apple wordt verwacht volgende maand drie nieuwe iPhones aan te kondigen: de iPhone 7S en iPhone 7S Plus, en een speciale editie iPhone 8 om de tiende verjaardag van de smartphone te vieren. Die laatste zou ook over draadloos laden beschikken, maar zal naar verluidt pas in de loop van 2018 beschikbaar zijn.

Google bouwt Snapchat-kloon

Google werkt aan een Snapchat Discover-achtige functionaliteit om geanimeerde nieuwsartikelen rechtstreeks in de zoekresultaten te tonen. Dat schrijft de Wall Street Journal. Google zou de functie “Stamp” noemen waarbij “St” staat voor stories en “amp” verwijst naar Googles technologie om mobiele pagina’s sneller te laden. De zoekgigant zou momenteel in gesprek zijn met verschillende grote (Amerikaanse) uitgevers om de nieuwe toepassing uit te proberen. Hoewel Google in eerste instantie lijkt te concurreren met Snapchat, is het met name Facebook die de bedreiging vormt. Google en Facebook slorpen samen het grootste deel van de inkomsten uit online advertenties op en strijden tegen elkaar om de schermtijd van gebruikers.

Lenovo kiest voor stock Android

Lenovo gooit zijn Android-schil ‘Vibe Pure UI’ in de vuilbak en kiest voor toekomstige smartphones resoluut voor de stockversie van Googles mobiele OS. Dat blijkt uit een interview van Gadgets 360 met Anuj Sharma, marketingverantwoordelijke bij Lenovo India. De keuze zou zijn gemotiveerd door feedback van gebruikers die de voorkeur geven aan de naakte Android-ervaring boven Lenovo’s eigen software-aanpassingen. Daarnaast moet het de uitrol van nieuwe updates eenvoudiger maken. De Lenovo-smartphones worden zo meer in lijn gebracht met de Motorola-toestellen, eveneens eigendom van Lenovo, die al langer nagenoeg stock Android draaien.

Samsung Galaxy Note 9 krijgt vingerafdruksensor onder scherm

Samsung heeft geen haast om de misplaatste vingerafdruksensor op de Samsung Galaxy S8 aan te passen. Volgens 9to5Google zal niet alleen bij de Note 8, maar ook bij de Galaxy S9 de sensor zich nog altijd achteraan het toestel naast de camera bevinden. Pas bij de Galaxy Note 9 zou de Zuid-Koreaanse fabrikant een vingerafdruksensor onder het scherm introduceren. De jammere plaatsing van de sensor op de Galaxy S8 doet vermoeden dat dat oorspronkelijk al voor het recentste Samsung-vlaggenschip de bedoeling was, maar uiteindelijk technisch nog te moeilijk was. Het bedrijf lijkt nu dus zijn tijd te willen nemen om de technologie helemaal op punt te stellen.

Apple Watch krijgt 4G

Apple zou van plan zijn om nog dit jaar een nieuwe versie van de Apple Watch met 4G te lanceren. Dat schrijft Bloomberg. Dat moet gebruikers toelaten om ook zonder iPhone in de buurt van nagenoeg alle functionaliteit gebruik te maken. Veel meer details zijn er niet bekend. Zo is het onder meer nog niet duidelijk of Apple van plan zou zijn om een versie met en zonder 4G aan te bieden. Ook de druk op de batterij is een heikel punt. De Apple Watch gaat nu al amper een dag mee. Wellicht zullen we in september meer te horen krijgen over een nieuwe Watch, samen met de lancering van de nieuwe iPhones.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business