Nieuws

Pulse: Waarde bitcoin piekt na splitsing en nieuwe afbeelding iPhone 8

Ook in deze Pulse: YouTube-app krijgt chatfunctie, Firefox krijgt VR-ondersteuning en Coolblue lanceert eigen app.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Waarde bitcoin piekt na splitsing

Vorige week is de bitcoin-blockchain in twee opgesplitst: naast de bitcoin bestaat nu ook de bitcoin cash. Een goede beslissing blijkt achteraf, want de waarde van de originele munt kent een nieuwe recordhoogte. Smartbiz bericht dat de bitcoin naar een waarde van 3.300 dollar is gestegen. Ook de waarde van bitcoin cash is licht gestegen.

Nieuwe afbeelding iPhone 8

Nu de lancering van de nieuwe iPhones dichterbij komt, gaat ook de geruchtenmolen ook in een hogere versnelling. Notoir lekker Evan Blass deelde op Twitter een nieuwe afbeelding waarin de voorkant van de nieuwe iPhone 8 in volle glorie te zien is. Het gelekte beeld bevestigt nogmaals dat de iPhone 8 een scherm krijgt dat de volledige voorkant bedekt, met uitzondering van een uitsparing bovenaan voor camera en sensors.

https://twitter.com/evleaks/status/894745764244578304

YouTube-app krijgt chatfunctie

Google houdt van chatapps. Het bedrijf heeft de mogelijkheid toegevoegd aan zijn YouTube-app om met vrienden te chatten en video’s te delen. De update wordt wereldwijd uitgerold naar alle gebruikers. De functie zit verscholen onder de knop ‘Shared’ in het menu onderaan de app.

Firefox krijgt VR-ondersteuning

Mozilla rolt vandaag versie 55 van zijn Firefox-browser uit. Opvallendste vernieuwing is de toevoeging van VR-ondersteuning. De functie is beschikbaar voor alle Windows-gebruikers met een HTC Vive of Oculus Rift en laat toe om ervaringen in virtual reality rechtstreeks in de browser te beleven. Google Chrome en Microsoft Edge bieden al langer dergelijke functionaliteit aan.

Coolblue lanceert eigen app

Coolblue lanceert eindelijk een eigen app. Dat meldt Twinkle. In de app is het mogelijk om het online assortiment te doorbladeren, reviews te lezen, bestellingen te plaatsen en online te betalen. Je kan er daarnaast terecht om je bestelgeschiedenis te raadplegen en de reis van je pakjes te volgen.De app komt er op vraag van klanten, zo blijkt, en zal regelmatig worden geüpdatet.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business