Nieuws

Pulse: Android O lanceert 21 augustus en WhatsApp werkt aan in-app betalingen

Ook in deze Pulse: SpaceX stuurt HPE-supercomputer naar ISS, Speedtest presenteert maandelijkse wereldranglijst en Elon Musks AI verslaat professionele Dota 2-spelers.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Android O lanceert 21 augustus

Google zal zijn nieuwe Android-versie naar verluidt volgende week lanceren. Dat blijkt uit een tweet van notoir telecomlekker Evan Blass. Google heeft niet op het bericht gereageerd, maar heeft eind vorige maand wel een bijna-finale versie van Android O gelost. Een officiële lancering op 21 augustus is dus niet vergezocht. Android O introduceert vooral een heel aantal kleine verbeteringen die de prestaties en het batterijleven ten goede moeten komen.

https://twitter.com/evleaks/status/896191945701249024

WhatsApp werkt aan in-app betalingen

WhatsApp test de mogelijkheid om via de app betalingen uit te voeren. Dat schrijft Twinkle. WhatsApp Payments werd gespot in een verborgen preview en lijkt in eerste instantie gericht op de Indische markt. De functie zou pas worden uitgerold wanneer WhatsApp is klaargestoomd voor gebruik door bedrijven. Vorige zomer paste de chatapp reeds zijn privacyvoorwaarden aan om nieuwe diensten voor bedrijven te kunnen aanbieden.

SpaceX stuurt HPE-supercomputer naar ISS

HP Enterprise tast nieuwe grenzen af en stuurt een heuse mini-supercomputer de ruimte in, naar het ISS om precies te zijn. Dat schrijft Smartbiz. De computer zal wetenschappelijk werk aan boord van het ruimtestation eenvoudiger maken. Als alles goed gaat, vertrekt de computer vandaag al aan boord van een Dragon-capsule bovenop een Falcon 9 van SpaceX richting het internationale ruimtestation.

Speedtest presenteert maandelijkse wereldranglijst

Speedtest, de populaire benchmark om internetsnelheden te testen, lanceert een maandelijks overzicht van landen met de hoogste internetsnelheden. Volgens de Speedtest Global Index kwam België vorige maand uit op een 23ste plaats met een gemiddelde snelheid van 53 Mbps. Dat is een heel ander resultaat dan een recente studie van M-Lab waarin we een achtste plaats behaalden met een mediaan van 27,13 Mbps. Het verschil in meetmethode is hier vermoedelijk de belangrijkste verklarende factor. Speedtest meet ook mobiele internetsnelheden. Daar strandt ons land op de negende plaats met een gemiddelde downloadsnelheid van 37,81 Mbps.

De gemiddelde internetsnelheden in België voor de maand juli, volgens Speedtest.

Elon Musks AI verslaat professionele Dota 2-spelers

OpenAI, het bedrijf dat onderzoek doet naar artificiële intelligentie met steun van Elon Musk, heeft de beste spelers ter wereld verslaan in een potje Dota 2. De AI nam het tijdens het jaarlijkse Dota 2-tornooi op tegen menselijke spelers in een aantal 1v1-wedstrijden volgens de officiële tornooiregels. Dota 2 is een complex en bijzonder strategisch spel. De bot had voldoende aan een uurtje training om de game onder de knie te krijgen, maar moest twee weken trainen om ook menselijke spelers te verslaan. In een volgende fase wil OpenAI een team bots creëren dat kan deelnemen aan officiële 5v5-wedstrijden.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business