Nieuws

Pulse: DeLorean werkt aan vliegende auto en HBO geeft niet toe aan hackers

Ook in deze Pulse: Google weigert registratie neonaziwebsite, YouTube test weergave aantal huidige kijkers en Google voorziet tool om vervelende ads te bestrijden.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

DeLorean werkt aan vliegende auto

Paul DeLorean, neefje van John DeLorean – de maker van de sportwagen die beroemd werd dankzij Back to the Future, werkt aan een vliegende auto. Hij deed zijn plannen voor de bouw van de DeLorean DR-7 uit de doeken tegenover Wired. De zelfvliegende batterijgedreven DR-7 kan twee passagiers vervoeren over een afstand van zo’n 193 kilometer. Veel details over hoe DeLorean dat precies wil realiseren, zijn er nog niet. Hij verwacht pas eind volgend jaar een werkend prototype klaar te hebben.

HBO geeft niet toe aan hackers

HBO is niet van plan om te onderhandelen met de hackers die aan de haal gingen met 1,5 TB aan gegevens. De criminelen proberen de studio af te persen en dreigen ermee om onuitgegeven afleveringen te lekken als niet aan hun eisen wordt voldaan. Eerder werd onder meer al een script van Game of Thrones gelekt. “We zijn niet van plan om dit spelletje mee te spelen”, laat HBO weten in een reactie aan Variety.

Google weigert registratie neonaziwebsite

Nadat Daily Stormer niet langer welkom was bij zijn webhost GoDaddy, beproefde de neonaziwebsite zijn geluk bij Google. Amper drie uur nadat de site via een automatische procedure werd geregistreerd, werd hij door Google geschrapt omdat hij “in strijd is met onze gebruiksvoorwaarden”. Google geeft verder geen details over de beslissing. GoDaddy deed dat wel. Het schrapte de Daily Stormer nadat de website een beledigend artikel had geplaatst over Heather Heyer, de vrouw die afgelopen weekend in Charlottesville werd vermoord door een extreemrechtse betoger die met zijn wagen in een groep tegendemonstranten reed.

YouTube test weergave aantal huidige kijkers

YouTube test een nieuwe functie om het aantal gelijktijdige kijkers bij video’s weer te geven. Dat ontdekte Android Police. De teller verschijnt onder de titel van de video, waar je normaal het totale aantal weergaven te zien krijgt. Het lijkt voorlopig om een beperkte test te gaan bij een kleine groep Android-gebruikers.

Google voorziet tool om vervelende ads te bestrijden

Google reikt aan websitebeheerders een dienst aan om advertenties die worden weergegeven op hun website te verbeteren. Dat schrijft Twinkle. Het Ad Experience Report geeft een overzicht van advertenties op je website die niet conform zijn aan de Better Ads Standards of door bezoekers als ongewenst worden ervaren.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business