Nieuws

Pulse: iOS 11 krijgt politieknop en nieuw LG V30-lek toont prachtig design

Ook in deze Pulse: Blockstream brengt bitcoin naar de ruimte, Fiat Chrysler volgt BMW richting Intels zelfrijdende groep en PlayStation 4 krijgt grote nieuwe firmware update met Twitch 1080p60-ondersteuning.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Fiat Chrysler volgt BMW richting Intels zelfrijdende groep

Vorig jaar hebben BMW, Intel en Mobileye de handen geschud om een samenwerking te smeden voor zelfrijdende auto’s. De groep heeft succes, want nu wil Fiat Chrysler ook toetreden om zijn expertise te delen. De groep achter Fiat Chrysler, FCA, heeft in het verleden al samengewerkt met Waymo, maar zoekt het nu voortaan elders. Intel liet eerder deze maand al weten dat het dit jaar 100 volledig zelfrijdende auto’s wil bouwen.

Nieuw LG V30 lek toont prachtig design

LG heeft met de G6 eerder dit jaar een prima fundering gelegd voor zijn echte topper die de noemer V30 gaat dragen. Het bevat alle elementen die de G6 goed maakte, maar voegt daar nu ook een premium design aan toe en een straffe lichtsterke F/1.6-camera. Vermoedelijk mogen we ook een Qualcomm Snapdragon 835 verwachten. De rest van de specificaties is voorlopig nog speculatie. LG V30 krijgt een officiële lancering op IFA in Berlijn begin september.

https://twitter.com/evleaks/status/897963996761993217

PlayStation 4 krijgt grote nieuwe firmware update

Versie 5.0 bevat meer uitgebreide opties voor ouderlijk toezicht en laat je voortaan toe om notificaties te blokkeren van vrienden wanneer je een film of serie kijkt op de PlayStation 4. Wie fan is van Twitch, zal blij zijn dat je nu kan broadcasten aan 1080p60. Verder zijn er nog enkele optimalisaties om je vrienden beter te beheren en te zien waarmee ze bezig zijn, zegt Polygon. De nieuwe firmware is voorlopig enkel beschikbaar in beta. Volgende maand kan de rest van de wereld ermee aan de slag en rolt hij automatisch binnen.

Schakel voortaan Touch ID bliksemsnel uit in iOS 11

In een recente iOS 11-beta update kan je voortaan de hulpdiensten bellen door vijf keer achter elkaar op de aan/uitknop te drukken, meldt The Verge. Verrassend genoeg schakelt de functie ook onmiddellijk Touch ID uit en is er eerst een wachtwoord vereist voordat je Touch ID opnieuw kan inschakelen. Wie zijn privacy belangrijk vindt en geheimen verbergt op zijn smartphone, vind dit ongetwijfeld een geweldig idee. Een vingerafdruk kan je eenvoudig namaken wanneer die ergens in een database zit, maar een wachtwoord weet alleen jij. In de V.S. wordt de nieuwe functie al de politieknop genoemd.

Blockstream brengt bitcoin naar de ruimte

Voortaan kan je de bitcoin-blockchain binnenhalen per satelliet, schrijft Smart Business. Dat moet de munt helpen om door te breken waar ze een verschil kan maken: in arme regio’s met weinig internettoegang. Of het project een grote invloed zal hebben op de waarde van bitcoin, is erg twijfelachtig. Het geeft mensen wel de mogelijkheid om overal ter wereld met een minimum aan moeite en een vrij kleine investering een blockchainnode uit te rollen. Moest blockchain via de satelliet zijn vooropgestelde impact hebben, dan kan dat een goede katalysator zijn om bitcoin als munt populair te maken in minder rijke delen in de wereld.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business