Nieuws

Pulse: Android Oreo is officieel en stop je Tesla in de cloud

Ook in deze Pulse: Formule 1 gaat op zoek naar beste virtuele piloot, Na meer dan 10 jaar nieuwe Age of Empires in de maak en Facebook maakt 'Safety Check' vast onderdeel.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Android Oreo is officieel

Google heeft eindelijk de officiële naam van zijn nieuwste Android-versie onthuld, al was het niet echt meer een verrassing. Android O zal door het leven gaan als Android Oreo. Na Android KitKat is het de tweede keer dat Google een samenwerking met een bestaand merk aangaat voor zijn naamgeving. De finale versie van het OS is onmiddellijk beschikbaar via het Android Open Source Project en zal spoedig naar de eerste Pixel- en Nexus-telefoons worden uitgerold. Welke andere smartphones de updates zullen mogen ontvangen, is op dit moment nog niet duidelijk, maar we verwachten in de komende weken en maanden meer informatie. Android Oreo introduceert vooral heel wat kleinere verbeteringen. Lees hier meer.

Stop je Tesla in de cloud

Tesla wil alle persoonlijke informatie en instellingen van je auto in een profiel in de cloud verzamelen. Dat blijkt uit een tweet van CEO Elon Musk. Zo kan je onder meer aanpassingen aan stuur- en stoelpositie, temperatuur- en kaartinstellingen eenvoudig in een andere Tesla-wagen toepassen. Dat is vooral interessant wanneer verhuurbedrijven Tesla’s aan hun vloot toevoegen en autodelen steeds meer realiteit wordt, maar brengt ook nieuwe vragen rond beveiliging en privacy met zich mee.

Formule 1 gaat op zoek naar beste virtuele piloot

Formule 1 omhelst e-sports en gaat op zoek naar de beste virtuele F1 2017-piloot. Dat schrijft Reuters. Het e-sportskampioenschap wordt georganiseerd in samenwerking met Codemasters en Gfinity. In een eerste kwalificatieronde in september worden de 40 beste chauffeurs gezocht op PS4, Xbox One of Windows. In oktober voltg een halve finale waar de 20 beste piloten doorgaan naar een finale van 3 races  tijdens de Grand Prix in Abu Dhabi eind november. De uiteindelijke winnaar wordt meteen gekwalificeerd voor de halve finale van volgend jaar.

Na meer dan 10 jaar nieuwe Age of Empires in de maak

Het is al van 2005 geleden dat Age of Empires III verscheen, maar eindelijk is er nieuws van een opvolger. Microsoft maakte op Gamescom in Duitsland bekend dat Age of Empires IV officieel in ontwikkeling is, samen met de aankondiging van remastered versies van alle vorige spellen. Veel details over het nieuwe spel zijn er nog niet, buiten onderstaande trailer. De remastered versie van het eerste spel lanceert op 19 oktober. Nummer 2 en 3 hebben nog geen lanceringsdatum.

https://www.youtube.com/watch?v=RYwZ6GZXWhA

Facebook maakt ‘Safety Check’ vast onderdeel

Facebook maakt zijn ‘Safety Check’ een permanent onderdeel van het sociale netwerk. De functie werd tot nu toe altijd tijdelijk geactiveerd tijdens een ramp of crisis om aan te geven of je veilig bent en anderen te helpen. Het krijgt nu een plaatsje in de lange lijst met extra functionaliteiten in de app en geeft een overzicht van plaatsen waar ‘Safety Check’ recent geactiveerd werd.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business