Nieuws

Pulse: DJI zet Spark-drones aan de grond en Lamborghini toont luxueuze Android-telefoon

Ook in deze Pulse: Nintendo introduceert New 3DS XL in SNES-jasje, Google voegt BlaBlaCar toe aan Google Maps en Vlaanderen wil drones inzetten bij overstromingen.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

DJI zet Spark-drones aan de grond

Dronefabrikant DJI heeft aangekondigd dat het een firmware-update uitrolt nadat een bug een ongespecificeerd aantal Spark-drones uit de lucht deed vallen. Als je de firmware-update niet voor 1 september installeert, zal je drone niet opstarten. Eind vorig jaar moest ook GoPro zijn Karma-drone tijdelijk uit de rekken halen omdat het tuig spontaan uit de lucht viel. Voor GoPro was het evenwel de eerste drone van het bedrijf. DJI is het populairste merk in de markt en speelt dan ook kort op de bal om dergelijke problemen de kop in te drukken.

Lamborghini toont luxueuze Android-telefoon

Het Italiaanse automerk Lamborghini vindt dat zijn klanten een telefoon verdienen die bij hun wagen past. Het lanceert daarom de Alpha-One, een Android-telefoon met een prijskaartje van 2.450 dollar. De telefoon is bekleed met Italiaans handgemaakt zwart leder en komt met een bijhorende lederen case. Die afwerking moet samen met het Lamborghini-logo de prijs verantwoorden, want verder is het een bijzonder saai toestel:

  • 5.5 inch WQHD, 2560×1440
  • Qualcomm Snapdragon 820 processor
  • 4GB RAM
  • 64GB opslag (uitbreidbaar)
  • 20 megapixelcamera achteraan + 8 megapixelcamera vooraan
  • 3.250 mAh-batterij
  • Dualsim
  • Vingerafdruksensor
  • Android Nougat

Nintendo introduceert New 3DS XL in SNES-jasje

Nintendo lanceert een versie van de New 3DS XL in een SNES-uitvoering, speciaal voor de Europese markt. Dat maakte de spellenfabrikant bekend tijdens gamebeurs Gamescom in Keulen. De handheld spelconsole in retrojasje is vanaf 13 oktober beschikbaar. Het is niet duidelijk of de speciale uitvoering ook een ander prijskaartje zal dragen dan de gewone variant.

Google voegt BlaBlaCar toe aan Google Maps

Google voegt de Franse carpooldienst BlaBlaCar toe aan Google Maps. Wanneer je via de app een route uitstippelt krijg je daardoor meteen te zien of er een mogelijkheid is om te carpoolen. Dat schrijft Le Soir en werd bevestigd door Google. BlaBlaCar is sinds april 2016 in België beschikbaar. Chauffeurs kunnen via de app een rit aanbieden en krijgen in ruil een vergoeding van de personen die met hen meerijden. De integratie in Google Maps moet de zichtbaarheid van BlaBlaCar verhogen. Ook Uber zit al langer geïntegreerd in de kaartenapp.

Vlaanderen wil drones inzetten bij overstromingen

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) wil drones inzetten bij overstromingen om het getroffen gebied in kaart te brengen en zo een beter zicht te krijgen op risicogebieden. Er wordt nu gezocht naar gespecialiseerde bedrijven om met in zee te gaan. Bij een ‘code oranje’ van het KMI moet er maximaal twee uur na een oproep een drone ter plaatse kunnen zijn. Met de beelden en andere gegevens die zo worden verzameld, kunnen de bestaande overstromingskaarten worden verfijnd.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business