Nieuws

Samsung komt met slimme luidspreker op de proppen

Amazon, Google en Apple krijgen er een nieuwe concurrent bij. De Zuid-Koreaanse hardwarefabrikant heeft bovendien plannen om zijn slimme luidspreker ook bij ons te lanceren.

Samsung werkt aan een smart speaker, zo kondigde het concern aan tegenover tv-zender CNBC. De Zuid-Koreaanse hardwarefabrikant lanceert een concurrent voor Amazon Echo, Google Home en Apple HomePod. Bovendien mogen we hopen dat Samsung zijn luidspreker ook bij ons uitbrengt, maar over timing geeft het bedrijf nog niets prijs.

[related_article id=”217874″]

Het nieuws liet al even op zich wachten, want Samsung beschikt sinds kort over de technologie voor Engelstalige stemondersteuning met zijn eigen assistent Bixby. Momenteel wordt wel enkel de Engelste taal ondersteund, maar Samsung-topman DJ Koh vertelt dat Samsung plannen heeft om zijn digitale assistent naar meer dan 200 landen te brengen. Mogelijk wordt Nederlands dus ook binnenkort geïntegreerd in de digitale assistent.

Naast Samsung hebben de andere reuzen in technologieland reeds een slimme speaker uitgebracht. Amazon begon met de Echo, Google en Apple volgden met Home en HomePod. Dat het Zuid-Koreaanse concern zijn eigen intelligente luidspreker zou uitbrengen, was een publiek geheim. De geruchtenmolen draaide op volle toeren sinds Samsung plannen heeft om het audiobedrijf Harnan (producent van onder meer JBC) over te nemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business