Nieuws

PC-divisie van HP legt sterke cijfers voor

Het concern legt goede papieren voor in zijn kwartaalrapport. Naast zijn print- en laptopdivisie kleurt ook het cijfer van zijn pc-divisie groen, ondanks de steeds krimpende markt.

Hewlett-Packard zag zijn omzet in het derde kwartaal met bijna een tiende stijgen in het derde kwartaal van zijn boekjaar. Zo legt HP als zowaar de enige technologiereus groene cijfers voor in zijn pc-divisie. Wel kende zijn nettowinst een flinke knauw, maar CEO Dion Weisler spreekt van een goed kwartaal.

Koning PC

Zijn omzet steeg met bijna 10 procent naar 13,1 miljard dollar, wat 750 miljoen dollar meer is dan de verwachte omzet. Zijn verkoop van notebooks en desktops stegen respectievelijk met 16 en 5 procent naar 5 en 2,6 miljard dollar.

[related_article id=”216757″]

Dat HP wederom goede cijfers voorlegt in zijn pc-divisie, is opvallend. Vorige maand brachten analysebedrijven Gartner en IDC immers cijfers uit over de markt van desktops, waaruit bleek dat (na enkele veelbelovende kwartalen) de pc-markt opnieuw krimpt. HP onderstreept met zijn kwartaalcijfers nogmaals zijn positie als marktleider in de pc-markt en dat het blijft geloven in de traditionele dominante productcategorie.

Zijn printer-afdeling kende eveneens een omzetstijging van 6 procent (naar 4,7 miljard dollar), net zoals zijn aanbod van supplies die met 10 procent omhoog ging (naar 3,12 miljard dollar). Globaal steeg zijn verkoop van consumentenhardware met 3 procent (naar 592 miljoen dollar).

Lagere winst

Wel heeft HP het afgelopen kwartaal een lagere nettowinst geboekt: die daalde naar ongeveer 700 miljoen dollar, een kleine 100 miljoen dollar minder dan dezelfde periode een jaar eerder. De verkoop van zakelijke hardware daalde met twee procent naar 986 miljoen dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business