Nieuws

Belgische studenten behalen derde plaats in elektrische autorace

Studenten van Formula Electric Belgium hebben een mooie derde plaats behaald tijdens een Formula Electric-wedstrijd in Hongarije. De Belgen gebruikten hiervoor een zelfgemaakte elektrische auto.

Tijdens de Formula Student Hungary  – een race met zelfgemaakte elektrische auto’s – heeft een groep Belgische studenten een derde plaats behaald. De Belgen gebruikten tijdens de race de Umicore Nova, de nieuwste elektrische racewagen van het team, en namen het op tegen 40 andere teams. Aan de wagen werkten studenten van de KU Leuven en Thomas More uit verschillende campussen.

Formula Student

Formula Electric Belgium is een groep van ingenieursstudenten van de KU Leuven en Thomas More. De studenten ontwikkelen samen een elektrische racewagen, waarbij ze leren samenwerken en hun technische vaardigheden aanscherpen.

De studenten nemen delen aan Formula Student-wedstrijden, die bestaan uit een statisch en dynamisch gedeelte. Tijdens het dynamische gedeelte van de wedstrijden nemen de studenten deel aan een race. Om deel te nemen aan dat gedeelte moeten teams zich kwalificeren tijdens een strenge veiligheidscheck. Aan de statische wedstrijden mogen daarentegen alle teams deelnemen. Dit gedeelte bestaat uit een voorstelling van de kostenanalyse, designanalyse en een bedrijfsplan.

De Fomula Student Hongary was de derde en laatste wedstrijd van dit seizoen. Het team hoopt met frisse ideeën het volgende seizoen nog betere prestaties neer te zetten.

Innovatief

Het afgelopen weekend nam Formula Electric Belgium het op tegen 40 andere teams in een dynamische wedstrijd. Hierbij belandde het team op het podium, met een mooie derde plaats. “Het innovatieve batterijpakket en de performante vierwielaandrijving hebben er zeker toe bijgedragen dat we een podiumplaats veroverd hebben,” weet Gert-Jan, student industrieel ingenieur aan de KU Leuven en tevens de teamleider. “Het meest trots ben ik op alle teamleden die hun hart en ziel in dit project hebben gestoken.”

De studenten werkten negen maanden aan Umicore Nova. Het resultaat is een elektrische auto met vierwielaandrijving die amper 200 kilogram weegt en 100 km/u haalt in 2,6 seconden. “We hebben de nadruk gelegd op de ontwikkeling en het gebruik van innovatieve technologieën. Zo leggen we de link tussen de academische wereld en de industrie,” vertelt Wannes Vanheusden, student industrieel ingenieur aan de KU Leuven en marketingverantwoordelijke van het team.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business