Nieuws

Duitse studenten zijn de snelste in Hyperloop-competitie

Het team van WARR Hyperloop was andermaal de snelste in de tweede Hyperloop-competitie van SpaceX.

Een team van 30 Duitse studenten van de Technische Universiteit in Munchen heeft de Hyperloop Pod-competitie van SpaceX gewonnen. Het prototype van de studenten behaalde een snelheid van meer dan 324 kilometer per uur.

WARR Hyperloop, zoals het team zichzelf noemt, was één van drie finalisten in de wedstrijd die zondag doorging op het hoofdkwartier van SpaceX in Hawthorne, Californië. De pods moesten een afstand van 1,2 kilometer afleggen door een Hyperloop-testbuis. De WARR Hyperloop was daarbij de snelste.

Het prototype van WARR versloeg de creaties van twee andere teams afkomstig uit Zwitserland, Canada en de Verenigde Staten. De Duitse pod weegt net geen 80 kilogram en wordt aangedreven door een elektrische motor van 50 kW. Dankzij pneumatische wrijvingsremmen kan het voertuig op 5 seconden tot stilstand komen, zoals gedemonstreerd in onderstaande video die Elon Musk deelde van de prestatie.

Het was de tweede keer dat SpaceX een Hyperloop-competitie organiseerde. Ook tijdens de eerste wedstrijd in januari gingen de Duitsers van WARR Hyperloop met de prijs voor snelste pod aan de haal. Toen haalden ze een snelheid van ongeveer 93 kilometer per uur.

Elon Musk tweette na de wedstrijd dat hij, na het zien van de snelheden die nu reeds werden gehaald, de kans mogelijk acht om supersonische snelheden te halen in zijn testbuis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business