Nieuws

Pulse: nieuwe iPhone lanceert 12 september en Belgen klagen vaakst over Nederlandse webshops

Ook in deze Pulse: start-up voor breininterface van Elon Musk haalt 27 miljoen op, Facebook blokkeert advertenties van 'fake news'-pagina's en Google-gecertificeerde Android-smartphones krijgen label op verpakking.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Nieuwe iPhone lanceert 12 september

Apple zal naar verluidt de nieuwe iPhone op 12 september presenteren. Dat schrijft The Wall Street Journal, en ligt in lijn met vorige jaren. Er wordt verwacht dat het bedrijf drie nieuwe modellen lanceert: twee opvolgers voor de iPhone 7 en 7 Plus, en een gloednieuwe iPhone 8 ter ere van de tiende verjaardag van de smartphone.

Belgen klagen vaakst over Nederlandse webshops

Belgische online klachten gaan het vaakst over Nederlandse webshops. Dat meldt Twinkle. Het Europese klachtenplatform voor e-commerce kreeg al bijna 40.000 klachten te verwerken, waarvan 1.101 afkomstig uit België. 315 van die klachten waren tegen Belgische handelaars gericht, gevolgd door 231 klachten over Nederlandse webshops. Daarmee zijn we de grootste groep klagers over Nederlandse webshops, na de Nederlanders zelf. Omgekeerd krijgen Belgische webhandelaars het meeste klachten vanuit Frankrijk (92).

Start-up voor breininterface van Elon Musk haalt 27 miljoen op

[related_article id=”217987″]

Neuralink, de start-up van Elon Musk die een interface wil ontwikkelen om je brein aan een pc te koppelen, haalde al meer dan 27 miljoen dollar op van investeerders. Dat schrijft Smartbiz. Neuralink moet de manier waarop mensen met computers werken in de toekomst opnieuw uitvinden. Scherm, muis en toetsenbord zijn te archaïsch om de informatie die kunstmatige intelligentie kan bieden, efficiënt te absorberen.

Facebook blokkeert advertenties van ‘fake news’-pagina’s

Facebook drijft de strijd verder op tegen de verspreiding van fake news op het sociale netwerk. Het bedrijf blokkeert voortaan alle advertenties van pagina’s die regelmatig valse berichtgeving verspreiden. Het doet daarvoor beroep op externe ‘fact checking’-organisaties die de artikels controleren. Eerder werden adverteerders ook al verboden om links naar fake news te promoten, maar Facebook gaat nu nog een stap verder.

Google-gecertificeerde Android-smartphones krijgen label op verpakking

Google gaat het eenvoudiger maken om gecertificeerde Android-smartphones te herkennen. Dat wil zeggen smartphones waarop de Google-apps en Play Store voorgeïnstalleerd staan. Deze toestellen krijgen voortaan het ‘Google Play Protect’-logo op de verpakking. Play Protect maakt deel uit van Googles vereisten voor gecertificeerde toestellen en bevat onder meer een automatische virusscanner en ondersteuning voor ‘Find My Device’.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business