Nieuws

Pulse: SpaceX test raket voor Marsmissie en Google betaalt Europa monsterboete

Ook in deze Pulse: Toekomststuur van Jaguar heeft artificiële intelligentie aan boord, Kolonisten van Catan krijgt virtual reality-versie en Reddit sluit toegang af tot broncode.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Toekomstig stuur Jaguar ondersteunt AI

Het stuur zoals je vandaag terugvindt in je auto, verdwijnt in de toekomst volgens Jaguar. De toekomst brengt ons een bijzonder ontwerp waar de focus ligt op zelfrijdend functies. Het stuur bevat een AI die als conciërge functioneert wanneer je iets nodig hebt in de auto. Volgens Jaguar mag je het nieuwe stuur verwachten in een toekomstige conceptauto. Wanneer we dit op de markt zullen zien verschijnen? Dat zal nog heel wat jaren duren.

Google krijgt monsterboete van Europa

In juni zadelde de Europese Commissie Google op met een monsterboete van 2,42 miljard euro voor overtredingen op het mededingingsrecht. De Commissie oordeelde immers dat Google de vrije concurrentie in de weg stond door bepaalde zoekresultaten te filteren. De resultaten van concurrerende zoek- en vergelijkingsdiensten werden minder zichtbaar gemaakt, in het voordeel van de eigen Shopping-functie. Google kreeg 90 dagen om beroep te tekenen, maar deed dat niet volgens Twinkle.be.

SpaceX test raket voor Marsmissie

Het heeft een tijd geduurd, maar Elon Musk heeft bijna zijn Falcon Heavy-raket klaar. Hij had al eerder laten weten dat in november een testvlucht ging maken, maar dat leek weinig realistisch omdat de raket al sinds 2011 aangekondigd is. Een nieuwe tweet waar we de eerste fase van de ontsteking kunnen bewonderen, toont aan dat november mogelijk toch haalbaar is. In tegenstelling tot een klassieke Falcon (22 ton) kan de Falcon Heavy net geen 64 ton cargo in de ruimte lanceren. Het is ook dezelfde raket die dienst moet doen voor de marsmissie.

Kolonisten van Catan komt naar VR

Er wordt gewerkt aan een virtual reality-versie van het klassieke bordspel Kolonisten van Catan. Hoe het eruit gaat zien is ons nog een mysterie, maar we weten wel dat het spel exclusief naar Oculus Rift komt en de Samsung Gear VR. De bedenker van Catan mag alvast een eerste versie testen in het filmpje hieronder. Meer details volgen later dit jaar.

Reddit deelt broncode niet meer

Communitywebsite Reddit deelt niet langer meer zijn broncode met alle gebruikers. Het schakelt de gigantische database af voor iedereen, maar wil nu vele verschillende, kleinere databases delen met zijn gebruikers en andere belangrijke elementen verbergen. Daarnaast zit er ook een concurrentiële motivatie achter. Volgens Reddit is het bijvoorbeeld behoorlijk lastig om video upload via openbron mogelijk te maken, zonder dat je ook ineens alle plannen en mogelijkheden deelt met je concurrenten. Kleine websites worden groot…


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business