Nieuws

Pulse: ‘Drone Towers’ opent in Tour & Taxis en Surface Laptop in meer kleuren beschikbaar

Ook in deze Pulse: Duitse elektrische vliegende taxi haalt 90 miljoen dollar op, Samsung lanceert zakelijke chatbot Brity en nieuwe Pixel krijgt toch geen Snapdragon 836.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

‘Drone Towers’ opent in Tour & Taxis

In de kelders van Tour & Taxis vind je voortaan het eerste indoorcentrum voor drones terug. ‘Drone Towers’ biedt 2.200 vierkante meter aan binnenruimte om in rond te vliegen. Het complex wordt uitgebaat door opleidingscentrum Espace Drone en mikt vooral op families en groepen die willen kennis maken met drones. Omdat het om een indoor parcours gaat, is de dronewetgeving niet van tel en kan vrij worden geëxperimenteerd met verschillende drones.

Surface Laptop in meer kleuren beschikbaar

Microsoft lanceerde de Surface Laptop in mei van dit jaar in vier verschillende kleuren, maar tot vandaag was alleen de platinagrijze versie bij ons beschikbaar. Daar komt nu verandering in. Ook de drie andere kleuren (kobaltblauw, bordeaux en grijsgoud) zijn voortaan bij ons beschikbaar, al is het wel uitsluitend voor het model met Core i5-7200U, 8 GB RAM en 256 GB SSD. Verder verlengt Microsoft ook de periode waarin je gratis van Windows 10 S naar Windows 10 Pro kan upgraden tot 31 maart 2018.

Duitse elektrische vliegende taxi haalt 90 miljoen dollar op

De Duitse start-up Lilium heeft 90 miljoen dollar opgehaald voor de bouw van zijn volledig elektrische vliegende taxi. Die moet vijf passagiers ongeveer een uur in de lucht kunnen houden en haalt snelheden tot 290 km/h. De nieuwe investeringsronde brengt het totale kapitaal op ruim 100 miljoen dollar. In april werd al een eerste test gedaan met een prototype voor twee passagiers (video). Lilium verwacht dat zijn eerste functionele vliegende taxi in 2019 de lucht in gaat.

https://youtu.be/ohig71bwRUE

Samsung lanceert zakelijke chatbot Brity

Samsung ziet opportuniteiten in de chatbotmarkt en lanceert de zakelijke digitale assistent Brity, zo meldt Smartbiz. Bedrijven kunnen Brity inzetten om werknemers of klanten te ondersteunen. Achter de Brity-software zit een AI die de capaciteit heeft om complexe taalconstructies te begrijpen, en deze informatie kan koppelen aan andere data. Met deze AI-as-a-service hoopt Samsung bedrijven te bedienen die niet het budget hebben om zelf een chatbot te ontwikkelen.

Nieuwe Pixel krijgt toch geen Snapdragon 836

Nieuwe berichtgeving drukt de geruchten de kop in dat de Pixel 2 en Pixel 2 XL, die begin volgende maand worden gelanceerd, met de nieuwste Snapdragon 836 zouden worden uitgerust. Zowel XDA Developers als Android Police melden dat het veel waarschijnlijker is dat de toestellen dezelfde Snapdragon 835 aan boord hebben als de andere toptoestellen van dit jaar. Notoir lekker Evan Blass, die eerder het gerucht van de Snapdragon 836 naar buiten bracht, blijft evenwel achter zijn claim staan.

https://twitter.com/evleaks/status/905269565004935169


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business