Nieuws

Pulse: Note 8 breekt record in voorverkoop en Facebook krijgt Spaanse privacyboete

Ook in deze Pulse: Intel stop met WiGig-producten voor laptops, EU wil belastingen op omzet van Google en Amazon en Facebook test video's die op voorhand dowloaden.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Note 8 breekt record in voorverkoop

De Samsung Galaxy Note 8 werd in de afgelopen vijf dagen al 650.000 keer voorbesteld. Dat is het hoogste aantal pre-orders voor een Note-smartphone tot nu toe, en ligt ongeveer 2,5 keer hoger dan de voorverkoop van de Note 7 in de eerste vijf dagen. Samsungs reputatie lijkt het Note 7-fiasco van vorig jaar dus te hebben overleefd. Die telefoon moest uiteindelijk uit de rekken worden gehaald omdat verschillende toestellen door batterijproblemen in brand schoten. De nieuwe Galaxy Note 8 is vanaf vrijdag officieel beschikbaar. Lees hier onze uitgebreide review.

Facebook krijgt Spaanse privacyboete

Het Spaanse Data Protection Agency (AEDP) legt Facebook een boete op van 1,2 miljoen euro voor drie zware inbreuken op de privacywetgeving van het land. De inbreuken hebben betrekking tot de verschillende gegevens die Facebook van zijn gebruikers verzamelt en hoe het daarmee omgaat. Zo vraagt Facebook onvoldoende toestemming voor het gebruik van gegevens en is het niet transparant genoeg over waar de data precies voor gebruikt wordt. Bovendien worden gegevens niet volledig verwijderd wanneer ze niet langer nuttig zijn of de gebruiker daar expliciet om vraagt. De AEPD maakt deel uit van een groep Europese landen die allemaal een onderzoek tegen Facebook hebben opgestart. Ook België en Nederland horen bij die groep.

Intel stop met WiGig-producten voor laptops

Draadloze dockingstations die gebruik maken van WiGig worden binnenkort verleden tijd. Intel stopt met de productie van 802.11ad-kaarten, -antennes en –sinks. Dat schrijft Smartbiz. Partners worden gevraagd om hun finale orders ten laatste op 29 september te plaatsen, waarna de laatste leveringen tegen 29 december worden uitgevoerd. Intel is evenwel niet van plan de WiGig-standaard volledig de rug toe te keren. Het bedrijf zegt zijn werk voor virtual reality verder te willen zetten.

EU wil belastingen op omzet van Google en Amazon

De ministers van financiën van vier EU-lidstaten steken een tandje bij om meer belastingen te innen van technologieconcerns zoals Amazon en Google, aldus Twinkle. Momenteel worden die enkel belast op de winst bij hun Europese hoofdkwartier, maar daardoor moeten ze maar een hele kleine som ophoesten. De ministers willen dat de techgiganten voortaan worden belast voor hun gehele omzet in de landen waar ze actief zijn. Volgens de Belgische fiscus zou de werkelijke omzet van Google in ons land zo’n zeven keer hoger liggen dan wat het technologiebedrijf beweert.

Facebook test video’s die op voorhand downloaden

Facebook test een nieuwe functies om video’s op voorhand te downloaden, terwijl je nog met wifi verbonden bent, zodat je ze niet via mobiele data hoeft binnen te halen. Dat meldt TechCrunch. De functie krijgt de naam Instant Videos en wordt bij een klein percentage gebruikers in de Android-app getest. Facebook hoopt wellicht om zo de hoeveelheid video die geconsumeerd wordt op het sociale netwerk verder de hoogte in te duwen. Filmpjes zullen in principe sneller beginnen spelen wanneer je ze start en ze vreten niet aan je data-abonnement. Hoe precies wordt bepaald welke video’s worden gebufferd en wanneer de functie breder zou worden uitgerold, is op dit moment onduidelijk.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business