Nieuws

Volkswagen stapt in 2030 volledig over op elektrische wagens

Volkswagen wil zijn auto-aanbod volledig elektrisch maken. De autofabrikant is echter niet de enige met dat plan.

De Volkswagen Group lanceert een initiatief om tegen 2030 al zijn auto’s elektrisch te maken. ‘Roadmap E’ stelt dat alle 300 wagens van de groep op zijn minst één elektrische variant moeten hebben. Volgens Volkswagen zijn ze de eerste grote mobiliteitsgroep die een datum zet op het uitbrengen van alleen maar elektrische wagens. De autofabrikant reserveert 20 miljard dollar om deze droom werkelijkheid te maken.

Transformatie

“We hebben een boodschap en willen deze nakomen. Dit is geen vage declaratie van wat we willen doen. Het is een sterke verplichting die we onszelf opleggen, die we vanaf vandaag als maatstaf gebruiken voor onze prestaties,” zegt Matthias Müller van Volkswagen. “De transformatie in onze industrie is niet te stoppen. En we zullen deze transformatie leiden.”

Volkswagen heeft sinds 2016 als streefdoel om de grootste e-mobiliteitsfabrikant te worden tegen 2025. Het bedrijf schat dat tegen datzelfde jaar 1 op 4 van hun wagens volledig elektrisch zijn. Om dat te verwezenlijken moeten ze meer dan 150 GWh aan batterijcapaciteit produceren voor hun elektrische auto’s. Dat komt overeen met maar liefst vier grote fabrieken voor batterijcellen.

De Volkswagen Group wil 80 nieuwe elektrische modellen aan klanten aanbieden tegen 2025. 50 van deze wagens worden uitsluitend door elektriciteit aangedreven, terwijl 30 van de voertuigen plug-in hybrides zijn. Volkswagen drijft dat aantal vervolgens verder op tot alle 300 modellen van de groep een elektrische variant hebben. De autofabrikant wil dat einddoel in 2030 bereiken.

Mercedes

Volkswagen is niet de enige autofabrikant die zichzelf streefdoelen met betrekking tot elektrische wagens oplegt; ook Mercedes Benz stapt af van brandstofvoertuigen. De autofabrikant wil tegen 2022 elektrische varianten van al zijn wagens aanbieden. Ook wil het merk zijn populaire SmartCar-reeks volledig elektrisch maken tegen 2020.

Volvo is een ander automerk dat volledig elektrisch wil gaan. De automaker zegt dat al zijn auto’s elektrisch of hybride zijn binnen twee jaar. Jaguar is daarentegen van plaan om een elektrische aandrijving in al zijn wagens te steken tegen 2020 en verschillende landen hebben al aangegeven in de toekomst brandstofwagens te verbieden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business