Nieuws

Pulse: 5 belangrijkste aankondigingen van Apples iPhone X-event

Apple had dinsdagavond heel wat nieuws te verkondigen tijdens zijn iPhone X-event. We overlopen de vijf belangrijkste aankondigingen.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Vandaag kleurt deze Pulse helemaal Apple. Dit waren de belangrijkste aankondigingen van het iPhone X-event gisterenavond.

De iPhone X is een feit

Een verticale duo-camera, een randloos scherm en een gezichtscanner katapulteren de iPhone naar een nieuwe toekomst. Apples grote onthulling van de avond was de iPhone X, die de tiende verjaardag van de smartphone markeert. De telefoon krijgt een prijskaartje van 1.159 euro voor de 64 GB-versie. Wil je 256 GB, dan betaal je maar liefst 1.329 euro. De iPhone X komt in grijs en zilver en kan vanaf 27 oktober worden gereserveerd, met een algemene beschikbaarheid vanaf 3 november. Lees hier alle details over de iPhone X.

iPhone 8 is de opvolger van de iPhone 7

Geen iPhone 7s en 7s Plus: Apple maakt meteen de sprong naar iPhone 8. Het gaat om een meer bescheiden update dan de iPhone X, met als grootste vernieuwing de toevoeging van draadloos laden via de Qi-standaard. Verder krijgen de iPhone 8 en 8 Plus een betere processor, camera en scherm, en nog enkele andere kleine verbeteringen. De iPhone 8 is verkrijgbaar met 64 en 256 GB en heeft een startprijs van 809 euro. De iPhone 8 Plus komt met evenveel opslagruimte en kost minstens 919 euro. De smartphones kunnen vanaf 15 september worden gereserveerd, de verkoop start op 22 september. Lees hier alle details over de iPhone 8 en 8 Plus.

Nieuwe Apple Watch heeft 4G-ondersteuning

De Apple Watch is aan zijn derde generatie toe en krijgt daarbij ondersteuning voor 4G, al zal die versie in eerste instantie nog niet bij ons op de markt komen. Het design is nagenoeg hetzelfde gebleven, met uitzondering van het rode accent op de digitale kroon. Een nieuwe W2-chip zorgt voor snellere prestaties en een beter batterijleven. Apple verwacht dat de Series 3 het 18 uur uitzingt op een laadbeurt. De aliminium Apple Watch Series 3 zonder 4G kan vanaf 15 september worden besteld, met verkoop vanaf 22 september. Voor die versie betaal je 369 euro.

Apple TV krikt resolutie op naar 4K

Een nieuwe Apple TV 4K brengt eindelijk ondersteuning voor 4K naar de mediaspeler. Daarnaast kan de Apple TV nu ook met HDR-video overweg, zowel HDR10 als Dolby Vision. Om de nodige content voorhanden te hebben voor die nieuwe mogelijkheden, zal de iTunes Store voortaan ook films en series in 4K en HDR aanbieden, zonder meerprijs ten opzichte van gewone HD. De Apple TV 4K krijgt een prijskaartje van 199 euro voor 32 GB opslag. Hij kan worden besteld vanaf 15 september en gaat 22 september in verkoop. Er is ook een duurdere variant met 64 GB voor 219 euro. De niet-4K vierde generatie Apple TV blijft eveneens in het aanbod en daalt in prijs naar 159 euro.

iOS 11, macOS High Sierra en watchOS krijgen lanceringsdatum

Ten slotte heeft Apple ook de beschikbaarheid van de nieuwe versies van zijn verschillende besturingssystemen bekendgemaakt. Zowel iOS 11 als watchOS 4 worden vanaf 19 september naar compatibele toestellen uitgerold, vlak voor de lancering van de nieuwe hardware. macOS High Sierra volgt op 25 september.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business