Nieuws

Pulse: Windows 10 schroeft privacy verder aan en robot dirigeert Verdi

Ook in deze Pulse: Apple maakt iPad Pro's duurder, Tesla onthult elektrische vrachtwagen op 26 oktober en volg Cassini's laatste uren live op YouTube.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Windows 10 schroeft privacy verder aan

Microsoft heeft de privacy-instellingen van Windows 10 sinds de lancering gradueel verder verfijnd. Met de aankomende Fall Creators Update doet het daar nog een schepje bovenop. Met de nieuwe update krijg je meer controle over de toestemmingen die nieuwe apps vragen. Nu moet je al toestemming geven om locatiegegevens te mogen gebruiken. Dat wordt uitgebreid naar camera, microfoon, contacten, agenda en andere informatie. Dat maakt de werking meer vergelijkbaar met Android en iOS. De Windows 10 Fall Creators Update wordt verwacht op 17 oktober.

Robot dirigeert Verdi

YuMi, de industriële robot van het Zwitserse ABB, was deze week de dirigent van het filharmonisch orkest van Lucca, in een concert met de Italiaanse tenor Andrea Bocelli. Het optreden van de tweearmige robot markeerde de start van het eerste Internationale Festival voor Robotica in de Toscaanse stad. De robot werd alle bewegingen aangeleerd door Andrea Colombini, de gewoonlijke dirigent van het orkest, door de armen telkens in de juiste positie te plaatsen. De robot is ook in België actief om ingezet te worden in productie-omgevingen.

Apple maakt iPad Pro’s duurder

Apple heeft al zijn uitvoeringen van de iPad Pro met 256 GB en 512 GB gevoelig in prijs verhoogd. Zowel de 10,5 inch als de 12,9 inch iPad Pro zien de prijs voor deze versies met 70 euro stijgen. De varianten met 64 GB behouden hun oorspronkelijke prijs. Ook de gewone iPad stijgt niet in prijs. De oude iPhones zijn na de lancering van de iPhone 8 en iPhone X goedkoper geworden.

  • 10,5 inch iPad Pro 256 GB: van 839 euro naar 909 euro
  • 10,5 inch iPad Pro 512 GB: van 1.059 euro naar 1.129 euro
  • 12,9 inch iPad Pro 256 GB: van 1.009 euro naar 1.079 euro
  • 12,9 inch iPad Pro 512 GB: van 1.229 euro naar 1.299 euro

Tesla onthult elektrische vrachtwagen op 26 oktober

Met een tweet heeft Tesla’s CEO Elon Musk de onthulling van zijn eerste elektrische vrachtwagen op 26 oktober bevestigd. De vrachtwagen moet volgens Musk zorgen voor een substantiële vermindering in de kost van vrachttransport. Volgens de laatste geruchten zou de truck een rijbereik tussen 200 en 300 mijl hebben. Omgerekend ligt dat ergens tussen 320 en 480 kilometer.

Volg Cassini’s laatste uren live op YouTube

Na twintig jaar loopt de reis van ruimtesonde Cassini vrijdag ten einde. De sonde zal zich in de atmosfeer van Saturnus boren en smelten door de hitte. NASA zendt vrijdag vanaf 13 uur onze tijd een livestream uit van de laatste uren van Cassini via YouTube. Je zal de sonde niet kunnen zien opgaan in de atmosfeer van Saturnus – er is geen ander ruimtetuig in de buurt om dat vast te leggen – maar volgt het hele gebeuren mee live vanuit NASA’s missiehoofdkwartier in Californië, met tekst en uitleg van de experts.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business