Nieuws

5 indrukwekkendste elektrische wagens op de Frankfurt Auto Show

Tijdens de Frankfurt Auto Show tonen autofabrikanten hun wagens van de toekomst. Dit jaar stonden er erg veel elektrische voertuigen op het programma.

Steeds meer landen en autofabrikanten spreken over een volledig elektrische toekomst. Op de Frankfurt Auto Show zijn het dan ook niet brandstof- maar elektrische wagens die de plak zwaaien. We sommen de interessantste voertuigen voor je op.

1. Volkswagen ID Crozz

Volkswagen heeft de laatste tijd maar liefst drie conceptwagens getoond, waarvan deze onze favoriet is. De Volkswagen ID Crozz heeft twee elektrische motoren, waarvan eentje de voorste wielen en de andere de achterste wielen aandrijft. In de auto vind je een batterij die je in een half uur voor 80 procent oplaadt wanneer je snelladen gebruikt. De wagen heeft een bereik van 500 kilometer en een maximum snelheid van 180 kilometer per uur.

BMW i Vision Dynamics

2. BMW i Vision Dynamics

De BMW i Vision Dynamics past in BMW’s elektrische line-up tussen de i3 EV en de i8 plug-in hybride. De wagen heeft een bereik van 600 kilometer en halt een snelheid van 96,6 kilometer in 4 seconden. De topsnelheid van het voertuig is 193 km/u. BMW belooft tegen 2025 25 elektrische auto’s aan te bieden, waarvan er 12 volledig elektrisch zijn. Met de BMW i VIsion Dynamics maakt het autobedrijf alvast een goede start.

Honda Urban EV

3. Honda Urban EV

De Honda Urban EV ziet eruit als een voertuig uit de jaren 70, maar is in werkelijkheid een conceptwagen die Honda in 2019 wil uitrollen. Binnenin de wagen vind je een touchscreen dat over de ganse lengte van het dashboard loopt. In plaats van buitenspiegels heeft de wagen camera’s die je in een blik op de weg achter je gunnen. Honda plant om een hybride of volledige elektrische variant uit te brengen voor alle wagens die hij in Europa aanbiedt.

Mercedes Concept EQA

4. Mercedes Concept EQA

De Mercedes EQA Concept lijkt op een futuristische versie van de A-klasse. De wagen heeft twee deuren en evenveel elektromotoren, die de voorste en achterste wielen afzonderlijk aandrijven. De EQA Concept heeft een aandrijfkracht van 200 kW en een bereik van 400 kilometer. Volgens Mercedes kan je met behulp van een snellader per tien minuten 100 kilometer bereik toevoegen.

Audi Aicon EV

5. Audi Aicon EV

Audi toont tijdens de Frankfurt Auto Show een niveau 5-zelfrijdende wagen. Het voertuig heeft bijgevolg geen stuur en pedalen, maar is wel voorzien van een elektromotor per wiel, met 349 paardenkracht tot gevolg. De wagen heeft een bereik van 800 kilometer en ‘light fields’ aan de voorkant. Deze light fields bestaan uit leds en kunnen animaties tonen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business