Nieuws

Pulse: Google blaast 20 kaarsjes uit en bekijk SpaceX’s blooperfilmpje

Ook in deze Pulse: Facebook test snoozeknop voor je vrienden, Google onthult nieuwe Pixels op 4 oktober en EU loopt 5,4 miljard euro belastingen mis van Google en Facebook.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Google blaast twintig kaarsjes uit

Op 15 september 1997, vandaag 20 jaar geleden, werd het domein google.com officieel geregistreerd. Daarmee was de bekende zoekmachine geboren, al was het nog een jaar wachten tot je effectief kon beginnen googelen. Google werd opgericht door Larry Page en Sergey Brin vanuit hun studentenkamer aan Stanford, maar de naam komt van een andere student: Sean Anderson. Tijdens een brainstormsessie kwamen ze op Googol uit, de naam voor een getal met 100 nullen. Anderson wilde controleren of ‘googol.com’ als domeinnaam beschikbaar was, maar typte per ongeluk ‘google.com’. Page vond die naam nog beter klinken en de rest is geschiedenis.

Bekijk SpaceX’s blooperfilmpje

Elon Musk heeft een blooperfilmpje gedeeld van de gefaalde raketlandingen van SpaceX. De video is gemonteerd op de Liberty Bell van John Philip Sousa, beter bekend als het themalied van Monty Python, en is een aaneenschakeling van explosies, vuur en omvallende raketten. Naast entertainend is het blooperfilmpje ook informatief: het vertelt bij elke gefaalde landing wat het probleem precies was. Ondertussen kan SpaceX al sinds een jaar zijn Falcon 9-raketten succesvol weer aan de grond krijgen.

Google onthult nieuwe Pixels op 4 oktober

Google heeft aangekondigd dat het zijn nieuwe Pixel-smartphones op 4 oktober onthuld, exact één jaar na de lancering van de originele Pixel. Afgaande op lekken en geruchten mogen we ons aan twee nieuwe telefoons verwachten: een Pixel 2 van de hand van HTC, met dezelfde knijpfunctie als de U11, en een Pixel 2 XL van LG, die op de eerder deze maand aangekondigde V30 gebaseerd zal zijn.

Facebook test snoozeknop voor je vrienden

Facebook experimenteert met een nieuwe functie om je vrienden tijdelijk te ‘snoozen’, zodat je niets te zien krijgt van wat ze in die periode delen. Dat meldt Techcrunch. Je kan kiezen om updates van een Facebook-contact 24 uur, een week of een maand te verbergen.

Beeld: Techcrunch

EU loopt 5,4 miljard euro belastingen mis van Google en Facebook

Google en Facebook betaalden op twee jaar tijd maar liefst 5,4 miljard belastingen te weinig aan EU-lidstaten, zo meldt Smartbiz. Momenteel kunnen alleen belastingen worden geïnd wanneer een bedrijf fysiek aanwezig is in een land. Door hun Europese hoofdkwartier in landen als Ierland en Luxemburg te vestigen, kunnen digitale platformen die hun diensten over verschillende landen aanbieden een hoop belastingen ontlopen. De EU denkt daarom aan een belastinghervorming op basis van digitale aanwezigheid.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business