Nieuws

Pulse: Apple verbiedt valse antivirusapps en België telt meer dan 10.000 elektrische wagens

Ook in deze Pulse: iPhone X zeker tot 2018 moeilijk beschikbaar en Google introduceert videoclips in Google Maps.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Apple verbiedt valse antivirusapps

De App Store wordt al een hele tijd geplaagd door valse antivirusapps voor iPhone en iPad. Met een update van zijn richtlijnen voor ontwikkelaars wil Apple de applicaties definitief van zijn platform weren. Dat meldt 9to5Mac. De richtlijnen bevatten voortaan een verbod op apps die diensten adverteren die ze in realiteit niet aanbieden. Daar behoren ook virusapps toe, aangezien de sandboxbeperingen van iOS het niet mogelijk maken om het systeem op malware te checken.

België telt meer dan 10.000 elektrische wagens

10.428. Dat is het aantal elektrische wagens dat op 1 augustus van dit jaar op de Belgische wegen rondreed. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie. Het aantal elektrische voertuigen is met een derde gestegen ten opzichte van een jaar geleden en is een verviervoudiging ten opzichte van 2012. Elektrische auto’s maken evenwel nog altijd maar 0,1 procent uit van het totale aantal wagens in ons land.

iPhone X zeker tot 2018 moeilijk beschikbaar

Wie zijn zinnen heeft gezet op de nieuwe iPhone X, kan er maar beter als de kippen bijzijn wanneer de voorbestellingen worden geopend op 27 oktober. Apple-analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities verwacht dat de productieketen in het begin de vraag niet zal kunnen bijhouden. Kuo verwacht dat Apple dit fiscale jaar nog 40 miljoen exemplaren van de iPhone X zal kunnen verschepen, en tot 90 miljoen stuks in 2018.

Google introduceert videoclips in Google Maps

Sfeerbeelden van een winkel, uitnodigende shots van producten of een recensie van een gerecht: Google Maps lanceert de mogelijkheid voor gebruikers om korte videoclips op de applicatie te zetten. Dat schrijft Twinkle. Gebruikers van het local guides-programma hebben sinds twee weken de optie om via de Android-app korte video’s van maximaal 30 seconden aan locaties in Maps toe te voegen.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business