Nieuws

Maak een 3D-model van je gezicht op basis van één foto

Onderzoekers hebben een artificiële intelligentie ontwikkeld die op basis van één enkele foto een 3D-model van je gezicht kan creëren.

Artificiële intelligentie kent talrijke toepassingen, de ene al wat serieuzer dan de andere. Na het voorspellen van recepten op basis van foto’s en het identificeren van afgeleide studenten in de les, onderneemt een nieuwe AI een poging om een 3D-model van je gezicht te creëren op basis van één enkele foto.

Dat ziet er ongeveer zo uit:

De artificiële intelligentie werd ontwikkeld door onderzoekers van de University of Nottingham en Kingston University in het Verenigd Koninkrijk. In een paper beschrijven ze de uitdagingen van hun project. “3D-gezichtsconstrunctie is een fundamenteel probleem voor computer vision, met een uitzonderlijke moeilijkheidsgraad,” klink het in de paper. Computers hebben gewoonlijk meerdere foto’s van je gezicht nodig, genomen vanuit verschillende hoeken, om een accuraat 3D-model te vormen.

Door een grote verzameling foto’s en bijhorende 3D-modellen in een neuraal netwerk te gieten, kon het team zijn AI-systeem via deep learning trainen om de 3D-modellen vanuit één enkele foto op te bouwen. Het resultaat ziet er erg geloofwaardig uit en biedt heel wat mogelijke toepassingen. Zo zou je bijvoorbeeld op basis van één foto een 3D-avatar van jezelf kunnen creëren in een videospel. De techniek hoeft bovendien niet beperkt te zijn tot gezichten, maar kan worden ingezet om allerlei objecten in 3D om te zetten.

Je kan de artificiële intelligentie hier zelf uitproberen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business