Nieuws

Pulse: iOS 11 beschikbaar en Google maakt werk van Nederlandse Assistant

Ook in deze Pulse: Gelekte foto toont Huawei Mate 10, Amazon werkt aan slimme bril met Alexa en Intel investeert meer dan miljard dollar in AI.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

iOS 11 beschikbaar voor iPhone en iPad

Apple is gisterenavond gestart met de officiële uitrol van iOS 11 naar alle compatibele iPhones en iPads. De nieuwe versie van het besturingssysteem is met name voor iPads een grote upgrade, maar introduceert ook over de hele lijn enkele nieuwe functies, zoals een ontwikkelaarsplatform voor augmented reality, beter bestandsbeheer en een uitgebreidere camera-app. Heb je de update nog niet uitgevoerd, dan raden we aan om eerst ons artikel te lezen met tips om het proces zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.

Google maakt werk van Nederlandse Assistant

Google is op zoek naar een Nederlandstalige schrijver om zijn spraakassistent ook in onze taal uit te brengen. Dat blijkt uit een vacature die Tim van de Rijdt, verantwoordelijk voor Google Search en de Assistant in de Benelux, op LinkedIn plaatste. De jobomschrijving vraagt naar iemand die in staat is om de Google Assistant ook in het Nederlands een eigen persoonlijkheid te geven. Meer details over een timing wanneer de Nederlandstalige Assistant klaar moet zijn, zijn er voorlopig nog niet.

Gelekte foto toont Huawei Mate 10

Notoir telecomlekker Evan Blass heeft een foto van de Huawei Mate 10 gedeeld via Twitter. Het beeld toont alleen de voorkant van het toestel, waarbij vooral de dunne schermranden opvallen. De smartphone wordt pas op 16 oktober officieel aangekondigd en zal onder meer concurreren met de Samsung Galaxy Note 8 en LG V30. Voorlopig weten we alleen zeker dat de Mate 10 op Huawei’s nieuwste Kirin 970 zal draaien, een chip die AI-mogelijkheden naar het toestel brengt. Volgens geruchten zou hij verder 6 GB RAM meekrijgen, een dubbele camera en een maximale opslagcapaciteit van 128 GB.

https://twitter.com/evleaks/status/910055387591856128

Amazon werkt aan slimme bril met Alexa

Amazon werkt volgens de Financial Times aan een slimme bril met ingebouwde Alexa-spraakassistent. Het gadget zou er als een normale bril uitzien en gebruik maken van beengeleiding zodat je Alexa kan horen zonder dat een luidspreker of oortjes nodig zijn. Een scherm of camera zouden ontbreken. Onder meer Babak Parviz, die eerder de Google Glass mee bedacht, werkt mee aan het project. Los daarvan werkt Amazon volgens de berichtgeving ook aan een beveiligingscamera als toevoeging aan zijn reeks Echo-producten. De nieuwe producten zouden mogelijk dit jaar nog worden gelanceerd.

Intel investeert meer dan miljard dollar in AI

Intel ziet toekomst in artificiële intelligentie en investeert daarom een hoop geld in start-ups gespecialiseerd in de technologie. Dat meldt Smartbiz. Intel ziet net zoals veel andere bedrijven potentieel in de technologie en koopt jonge bedrijven op om voet aan wal te krijgen in de branche. Naast AI investeert het bedrijf eveneens volop in autonome wagens. Het bedrijf kocht Mobileye, specialist in computer vision, eerder dit jaar over voor maar liefst 16 miljard dollar.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business