Nieuws

Pulse: Google neemt deel HTC over en Apple Watch heeft LTE-problemen

Ook in deze Pulse: OnePlus 5 krijgt een Franse makeover, Vlaamse zone 30-borden buiten dienst en Cortana stuurt artikels van telefoon naar pc.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Google neemt deel HTC over

Google telt 1,1 miljard dollar neer voor een deel van HTC’s smartphonedivisie. Concreet gaat het om het team binnen HTC dat verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van Googles Pixel-telefoons. Daarnaast krijgt het bedrijf een licentie op enkele patenten van HTC. De Taiwanese fabrikant blijft ook zelf actief op de smartphonemarkt en liet al weten dat een opvolger voor de U11 in de maak is.

Apple Watch heeft LTE-problemen

De nieuwe Apple Watch biedt voor het eerste ook 4G-ondersteuning, maar dat werkt voorlopig nog niet naar behoren. Wanneer er onbekende wifi-netwerken in de buurt worden gevonden, probeert de Watch daarmee te verbinden in plaats van een LTE-verbinding op te zetten. Apple geeft het probleem toe en werkt aan een oplossing.

OnePlus 5 krijgt een Franse makeover

OnePlus heeft samengewerkt met Castelbajac voor een beperkte oplage van de OnePlus 5 die werd ontworpen door de Franse designer. De OnePlus 5 JCC+ is alleen esthetisch verschillend van de ‘gewone’ OnePlus 5. Onder de motorkap blijft alles hetzelfde. De telefoon komt met 8 GB RAM en 128 GB opslag, en is vanaf 2 oktober beschikbaar voor 559 euro.

Vlaamse zone 30-borden buiten dienst

De digitale verkeersborden die het begin en einde van een zone 30 aangeven tijdens schooltijden, zijn sinds het begin van het schooljaar defect. Daardoor geldt de speciale snelheidsbeperking rond scholen niet. De oorzaak ligt bij een mislukte software-update. Een deel van de borden kon vanop afstand herstart worden, maar het grootste deel moet manueel worden hersteld. Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht die klus tegen eind september rond te hebben.

Cortana stuurt artikels van telefoon naar pc

Microsoft heeft in de nieuwste Insider-preview van Windows 10 de mogelijkheid toegevoegd om via Cortana artikels van je smartphone naar je pc te sturen, om ze daar verder te lezen. De functie maakt deel uit van build 16291 en zal wellicht volgende maand als deel van de Fall Creators Update breed beschikbaar worden gemaakt. Cortana werkt ook in België en Nederland, maar kan vooralsnog geen Nederlands praten.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business