Nieuws

Tesla wil eigen chip voor zelfrijdende auto’s ontwikkelen

De tijd dringt, want Elon Musk wil in 2019 volledig autonome auto’s op de markt brengen. In een nieuwe samenwerking met AMD wil Tesla zijn concurrenten de loef afsteken met een eigen chip.

In samenwerking met chipbakker AMD wil Tesla een eigen chip voor autonome wagens ontwikkelen, zo meldt CNBC. Volgens hun anonieme bron zijn er een vijftigtal mensen aangesteld om aan het project te werken. Het project zou geleid worden door processorspecialist Jim Keller, die vorig jaar overstapte van AMD naar Tesla.

[related_article id=”214884″]

De race naar de eerste zelfrijdende wagen nadert de finish. In 2019 wil Elon Musk, CEO van Tesla, immers zijn eerste volledig autonome auto op de markt hebben. Met deze chip zet het automerk een stap in de goede richting. Welke voordelen een eigen chip biedt is niet helemaal duidelijk, maar ze mikken op een sneller algoritme voor artificiële intelligentie. Volgens CNBC heeft Tesla al de eerste tests uitgevoerd met hun chip.

Dat Tesla samenwerkt met de rode chipproducent, is mogelijk een gevolg van de overstap van Jim Keller. Hij werkte vorig jaar nog als vice president van de Hardware Engineering-divisie bij AMD en speelde onder meer een rol bij het ontwikkelen van de Zen-architectuur van de huidige Ryzen-cpu’s. Toch is de samenwerking met AMD opvallend, want tot nog toe werkte Tesla altijd samen met Nvidia. Zo is de Autopilot-software in het blauwe kamp ontwikkeld.

Voorlopig blijft het enkel bij een gerucht. Noch Tesla, noch AMD wenst te reageren op het bericht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business