Nieuws

Pulse: Telenet stopt Netflix in digicorder en UberEats landt in Antwerpen

Ook in deze Pulse: Tesla dumpt goedkoopste Model S, HTC kent goede beursdag na Google-deal en Nederlandse Fairphone krijgt 6,5 miljoen euro.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Telenet stopt Netflix in digicorder

Telenet introduceert volgend jaar een nieuwe digicorder waarmee je ook naar Netflix zal kunnen kijken. Dat liet Telenet-baas John Porter zich ontvallen tegenover VRT NWS. Porter zegt dat zijn bedrijf bovendien ook open staat voor samenwerkingen met lokale spelers zoals VRT NU en Stievie. Proximus biedt al langer Netflix aan via zijn decoder.

UberEats landt in Antwerpen

Na een succesvolle lancering in Brussel, introduceert Uber zijn leverdienst voor maaltijden nu ook in Antwerpen. UberEats zal er onder meer concurreren met de fietskoeriers van Deliveroo. Meer dan 60 zaken zullen de dienst alvast aanbieden, waaronder Barnini, Poke Bowl en McDonald’s. Je plaatst je bestelling via je smartphone en binnen het half uur heb je je maaltijd in handen. Het actieterrein van UberEats is in eerste instantie beperkt tot de binnenstad, maar er zijn plannen om dat in de komende maanden uit te breiden.

Tesla dumpt goedkoopste Model S

Tesla stopt deze week met de productie van de Model S 75, de goedkoopste Tesla die momenteel beschikbaar is met een startprijs van 80.800 euro. Dat meldt Electrek. De Model S 75D, die vanaf 86.100 euro begint, wordt daarmee het nieuwe goedkoopste model. Dat betekent ook dat alle S- en X-modellen voortaan alleen met dual drive te krijgen zijn, tot de nieuwe Model 3 op de markt verschijnt.

HTC kent goede beursdag na Google-deal

HTC zag zijn aandelen met 9,96 procent stijgen in nasleep van de bekendmaking van de deal met Google. Google betaalt 1,1 miljard dollar voor een deel van HTC’s smartphonedivisie. Voor een bedrijf met een beurswaarde van 1,9 miljard dollar is dat geen slechte deal, zo lijken ook investeerders te denken. Waarom Google dat doet, leggen we hier helder uit.

Nederlandse Fairphone krijgt 6,5 miljoen euro

Fairphone, de Nederlandse maker van duurzame en ‘eerlijke’ smartphones, krijgt een investering van 6,5 miljoen euro. Het bedrijf wil het geld gebruiken om zijn telefoons in grotere aantallen te kunnen produceren, en te innoveren op het gebied van ethiek en duurzaamheid. Zo streeft Fairphone er naar om grondstoffen in te kopen waarvan de opbrengst niet naar gewapende conflicten gaat, en wil het de levensduur van zijn smartphones verlengen door onderdelen beter vervangbaar te maken.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business