Nieuws

HP lanceert zijn krachtigste workstations

Met 3 TB geheugen en 56 processorkernen vormen zelfs de zwaarste taken geen problemen voor de nieuwe workstations van HP.

HP kondigt drie nieuwe workstations aan, waarvan de HP Z8 G4 de krachtigste is. Volgens het bedrijf kan je nergens ter wereld krachtigere workstations terugvinden. Ook de Z6 en Z4 herbergen behoorlijk veel kracht, waardoor HP een uitgebreid gamma heeft dat geschikt is voor professionals.

Specificaties

De nieuwe workstations bevatten optioneel een Thunderbolt 3-aansluiting en twee Gb-ethernetpoorten. Verder is elk model voorzien van een modulaire IO-voorkant die USB 3.1 G2 Type C-poorten ondersteunt. Alle workstations worden standaard geleverd met Windows 10 Pro, maar ondersteunen ook Windows 7 zodat je legacy-software kan gebruiken. Bovendien kan je de Z8- en Z6-modellen van dual CPU-configuraties voorzien en een optionele dual 10 Gb-netwerkmodule toevoegen.

De Z8 is het krachtigste exemplaar dat HP aankondigt. Deze computer kan je voorzien van maar liefst 56 processorkernen en tot 3 TB geheugen. Hierdoor kan je in real-time 8k-video’s bewerken en ondersteunt de workstation veeleisende softwarepakketten als ANSYS en After Effects.

Veiligheid

HP wil professionals niet alleen overtuigen met kracht, maar eveneens met veiligheid. Het bedrijf voorziet zijn workstations daarom van verschillende beveiligingsfuncties. Zo kan je HP SureStart terugvinden op de toestellen. SureStart is een BIOS die zichzelf kan repareren en inbraken detecteert. Ook de HP Client Security Suite ontbreekt niet aan de nieuwe workstations.

De HP Z8 en Z6 zijn vanaf oktober beschikbaar, terwijl je op de Z4 nog tot december moet wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business