Nieuws

Pulse: Bose maakt nekluidspreker en meer Samsungs krijgen Bixby-knop

Ook in deze Pulse: HPE ontslaat 1 op de 10 werknemers, Lenovo toont retro ThinkPad voor zijn 25ste verjaardag en Nintendo rolt tweestappenverificatie uit voor online accounts.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Meer Samsungs krijgen mogelijk Bixby-knop

Toptoestellen krijgen alles aan boord, de budgetvarianten iets minder. Bixby, de spraakassistent van Samsung, wordt mogelijk verder uitgebreid naar andere toestellen. Volgens SamMobile is de kans heel groot dat de nieuwe Galaxy A-serie een Bixbyknop krijgen zoals de Galaxy S8 en Note 8. Of dat slecht of goed nieuws is, laten we aan jullie over.

Lenovo viert 25ste verjaardag met speciale ThinkPad

IBM’s allereerste ThinkPad zag het levenslicht 25 jaar geleden in oktober 1992. Het klassieke design en rode bolletje in het toetsenbord mogen we gerust iconisch noemen, en net dat bijzondere design wordt nu gevierd. WinFuture heeft de bijzondere verjaardagseditie uitgelekt. Lenovo gaat het bestaande T470-model nemen met een 14 inch full hd-scherm, Intel Core i7-chip, 16 GB RAM, Nvidia GeForce 940MX, LTE en 512 GB SSD. Verwacht meer details wanneer Lenovo het nieuws officieel bekend maakt volgende maand.

Nintendo rolt tweestappenverificatie uit

Als laatste van de grote consolebouwers rolt Nintendo eindelijke tweestappenverificatie uit naar alle Nintendo Online-accounts. Door middel van de Google Authenticator- app kan je codes genereren om veilig in te loggen. Sony is al sinds 2015 aan boord met een aparte app en Microsoft beveiligt zijn Xbox Live-accounts al sinds 2014. Pionier van dienst is Blizzard dat sinds 2009 al met tweestappenverificatie werkt.

Bose introduceert een ‘nekluidspreker’

Geen zin om een hoofdtelefoon te gebruiken maar je wil toch overal muziek en je handen vrijhouden? Tijd voor de nekluidspreker van Bose. De SoundWear krijgt een adviesprijs van 299 dollar (prijs in Euro nog niet bekend) en werkt via Bluetooth. Je kan zelfs telefoontjes aannemen, mocht je dat willen. Hij is behalve zwart ook verkrijgbaar in drie extra kleuren, kwestie van assorti met je kleren te zijn. Hopelijk volgt de rest van de industrie niet, anders kan 2018 wel eens een luid jaar worden.

HPE gaat 1 op 10 werknemers ontslaan

De zakelijke divisie van HP, Hewlett Packard Enterprise zou tien procent van zijn personeel ontslaan. Dat meldt Smartbiz.be. Als het gerucht klopt, zouden ongeveer vijfduizend mensen de laan uitgestuurd worden. De directeur zei eerder al in te grijpen na de laatste tegenvallende kwartaalcijfers. De herstructurering van het bedrijf zou tegen eind 2017 moeten rond zijn, zo blijkt uit de anonieme bronnen van het persbureau. Bij de ontslagen zouden niet enkel werknemers binnen de Verenigde Staten getroffen worden. Of het kantoor in Machelen onder de slachtoffers valt, is niet geweten.


Weer helemaal mee? Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business