Nieuws

Belgische start-up geeft iedereen een krachtige gamepc voor 1 euro per uur

Wil jij de laatste nieuwe games spelen, maar geen budget om een high-end machine te kopen of je oude te upgraden? Pixelstellar stelt voor jou een krachtige pc beschikbaar in de cloud.

De Gentse start-up Cloudalize lanceert cloudgamingdienst PixelStellar en biedt aan iedereen een krachtige gamepc aan 1 euro per uur. Het wil met de nieuwe dienst grafisch intensieve pc-games beschikbaar maken voor iedereen, ongeacht of ze een gamepc hebben of niet. De dienst laat je toe om spellen direct naar een systeem met een browser te streamen, met minimale lag, zonder vooraf zwaar te investeren in hardware.

Nvidia

Aan de lancering van PixelStellar ging 6 jaar ontwikkeling vooraf. PixelStellar heeft al een uitgebreide ontwikkelings- en testronde achter de rug en kan teren op de businesservaring van Cloudalize. De servers staan in Londen in een Level 3 beveiligd datacenter en moeten de laatste nieuwe games in maximale kwaliteit kunnen draaien. De exacte specificaties van de virtuele machines zijn niet bekend, maar PixelStellar is wel met Nvidia in zee gegaan voor de grafische kracht van het systeem.

De meeste gamingdiensten, zoals bijvoorbeeld GeForce Experience, werken met een abonnementsprijs om de servers te gebruiken per maand en daar bovenop nog een prijs per spel of een minimaal basisaanbod aan spellen. PixelStellar houdt het veel eenvoudiger: je krijgt een virtuele pc voorgeschoteld met een paar gaming clients zoals Steam vooraf geïnstalleerd. De omgeving is beveiligd en alleen door jou bereikbaar. Je logt in op Steam met je account, installeert de spellen die je wilt spelen, meer niet.

1.000 keer sneller

Je huurt de virtuele gamepc aan één euro per uur, dus ook de eerste keer wanneer je het spel downloadt en installeert loopt de teller al. Gelukkig loopt dat veel sneller dan bij een klassieke pc thuis, omdat je rechtstreeks in het datacenter zit (volgens Cloudalize 100 tot 1.000 keer sneller). Daarna kan je beginnen spelen en kies je zelf hoelang. Stop je na een paar uur en pik je PixelStellar opnieuw op na twee maanden? Dan staat jouw machine daar nog altijd zoals jij hem hebt achtergelaten.

Het enige nadeel aan dit systeem is dat het niet kant-en-klaar is. Je moet dus eerst het spel installeren en op Steam inloggen, en pas daarna kan je gamen. Dat verhoogt de drempel voor sommigen, maar voor anderen kan dat net een grote troef zijn. Zo kan je via deze dienst direct genieten van jouw complete digitale spellenbibliotheek die je waarschijnlijk toch al hebt opgebouwd doorheen de jaren, zonder dat je alle spellen opnieuw in de cloud moet kopen voor de tweede keer.

Zoals Netflix

“PixelStellar is een cloudgaming streamingoplossing compatibel met elk toestel dat in staat is Netflix te streamen.  De games en Windows draaien dus niet vanop het lokale toestel, maar enkel de pixels worden vanuit de cloud doorgestuurd naar het scherm. Net zoals Netflix dat doet voor films. Een account aanmaken is bovendien zo eenvoudig dat gamers binnen enkele muisklikken al aan de slag kunnen met hun favoriete games,” legt Benny Willen, CEO van Cloudalize, uit.

Opdate 26/09: Voorlopig is de alphaversie van PixelStellar actief die enkel compatibel is met Windows-pc’s. Later zou de dienst ook compatibel moeten zijn met andere toestellen en besturingssystemen.

https://www.youtube.com/watch?v=wsC_b2hRSG8

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business